Et uventet syn mødte pendlerne på deres togrejse fra Randers Station i torsdags. En gruppe kunstnere fra Det Kongelige Teater gav passagererne en uventet og kunstnerisk oplevelse.

Midt i den hektiske myldretid på Randers Station i torsdags dukkede en harpenist, en cellist, en operasanger og en balletdanser op mellem alle de pendlende.

De klassiske toner blandede sig med højtalerne, der oplyste om sporskifte og indkommende tog. Midt i et hastigt skridt stoppes der op og med undren iagttages en balletdanser, som snurrer rundt i en pirouette. Der blev kigget og klappet.

Kunst kan der klappes af. Foto: Mads Alexander Lund.

Det Kongelige Teater havde pakket kufferterne med tåspidssko og tutuer, nodestativer og instrumenter og var hoppet ud at se med DSB. De røde plyssæder og spotlights er blevet skiftet ud med rejsekortstandere og togsæder.

Folkelig pop-up

Det Kongelige Teater og DSB har nemlig valgt at gå sammen om at bringe liv, lyd og kongelige overraskelser ud til 10 udvalgte stationer med en lille turné i Jylland og på Fyn under navnet ”Dit Kongelige Teater”.

Ifølge teaterchef Kasper Holten ønsker Det kongelige Teater at møde publikum, hvor publikum er. Som nationalscene skal teateret nå ud til hele landet, og her er samarbejdet med DSB en oplagt mulighed, siger han ifølge en pressemeddelelse.

»Vi er nogle, som allerede ved, at kunsten kan berige vores liv, men vi ved også, at der er mange, som måske stadig føler, at kunsten kan være lidt utilnærmelig – eller som bor langt væk fra vores scener. Vi er derfor meget optaget af at være til stede i nye sammenhænge, i hele Danmark, for at invitere flere mennesker til at få lidt mere magi ind i deres liv. Og vi er utroligt glade for samarbejdet med DSB, der jo helt naturligt knytter vores land sammen. Det er dybt rørende at opleve mennesker pludselig blive bevæget af kunsten i en helt uventet sammenhæng.«

En operasanger sang i ventesalen og det overraskede publikum så ud til at nyde klangen. Foto: Mads Alexander Lund.