Venstres Michael Aastrup Jensen satser på sin bopæl, mens socialdemokratiske Malte Larsen vil tale om fælles velfærd.

KIAN JOHANSEN

Der blev smilt anspændt og svaret beredvilligt på spørgsmål fra pressen fra Malte Larsen (S), Michael Aastrup Jensen (V) og Iben Sønderup (S) på Rådhustorvet, da Mette Frederiksen onsdag klokken 13.02 fortalte, at der bliver udskrevet Folketingsvalg tirsdag 1. november.

Folketingsmedlemmet Michael Aastrup Jensens taktik er at gøre sit ansigt kendt og især slå på, at han er lokal kandidat der bor i Assentoft – også selvom politikken foregår på Christiansborg, lød det mens han var på vej til Rådhustorvet med flere af sine hjælpere omkring sig.

Mens pressen får en snak med Malte Larsen benytter Michael Aastrup Jensen lejligheden til at spørge til Malte Larsens valgprogram. De to bedyrer, at de godt kan arbejde sammen på tværs over rød og blå blok og gerne ser, at det er bedre, at der er to folkevalgte fra Randers i Folketinget. (Underforstået selvfølgelig de to.) »Hvis der er en fra rød og blå blok valgt fra Randers, så er der sandsynlighed for, at den ene er i opposition og den anden i regering. Dermed er Randers bedre stillet,« lyder argumentet fra Michael Aastrup Jensen. Foto: Kian Johansen

»Jeg oplever helt ærligt, at det er alles kamp mod alle. Og hvis ikke Østjylland og Randers har en lokal stemme på Borgen, så er der simpelthen ting, vi ikke får til at ske her i blandt andet Randers. Og så foregår virkeligheden altså herude – ikke altid på Christiansborg,« lød det.

Socialdemokraten og nuværende folketingsmedlem Malte Larsens plan lå tæt op ad Mette Frederiksens, der bekendtgjorde, at valget er er ’tryghedsvalg’.

»Se lige. Man skulle tro, at Mette havde læst mit valgprogram,« spøgte han og pegede på, at han blandt andet vil sætte fokus på fælles velfærd og flere medarbejdere til den nære omsorg.

Malte Larsen (S) har været stedfortrædende folketingsmedlem i fire omgange siden 2015 og blev valgt ind i 2019. Dermed kommer han op på lidt over 6 års samlet virke i Folketinget. Foto: Kian Johansen

Valgbutik og et suk

Før turen til Rådhustorvet havde Venstre-kandidaten Michael Aastrup Jensen holdt nøje øje med tv-skærmen i sin valgbutik på Torvegade 21 i Randers midtby, som han havde lånt til den kommende valgkamp. Lokalet ligger lige ved siden af Søstrene Grene.

Og mens han havde sendt flere af sine hjælpere ud på gaden for at være klar, holdt han intenst øje med Mette Frederiksens læber, da hun erklærede valgdagen.

»Puuhhh.« Et lettelsens suk kom fra hans læber og mobilen røg op til øret.

For den udsendte valgfrivillige skulle stoppes i sin tur til Aarhus med valgplakaterne. Og alle de frivillige, der stod klar i Randers-området, skulle bedes om ikke at sætte plakaterne op endnu.

Michael Aastrup Jensen afventer statsministerens erklæring om udskrivelsen af valget på tv. Han står i den midlertidige valg-butik, som han har indrettet på Torvegade 21, her lå førhen Dolfus Damp. Foto: Kian Johansen

Valgdatoen 1. november betyder, at du først vil se valgplakater hænge på lygtemasterne efter lørdag 8. oktober. Valgplakater må først hænges op på offentlige veje og private fællesveje fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen.

Og det gav alle kandidaterne lidt tid til at lægge planer og forberede sig på den kommende valgkamp, som du vil opleve de kommende uger.