Af Martin Minka Jensen, medlem af Velfærdslisten

Mandag 3. oktober blev der bragt et læserbrev af Tage Overgård Poulsen, medlem af SF i Randers.

Dette læserbrev har vi i Velfærdslisten læst med stor interesse, og det kræver selvfølgelig også et svar. Tage Overgård Poulsen beskæftiger sig en del med det netop indgåede nedskæringsbudget. Det kedelige resultat for velfærden, er vi i Velfærdslisten selvfølgelig også utilfredse med.

Det fortsætter den triste udvikling med nedskæringer på en lang række velfærdsområder. En udvikling Socialdemokraterne har været garant for og SF desværre har hoppet med på de sidste tre år. Det er dog skønt at se, at SF tilsyneladende har fået nok af denne nedskæringsiver og endelig har sagt fra.

De to områder Tage Overgård Poulsen fremhæver, nemlig besparelse på specialskolen og aftalen om minimumsnormeringer, har vi i Velfærdslisten også haft som topprioriteter. Vi havde, og har aldrig haft, paraderne oppe, sådan som Tage hentyder subtilt til.

Til forskel fra SF, har vi i Velfærdslisten aldrig fået lov at deltage i reelle forhandlinger. Hver gang er vi blevet spist af med et kort sludder for en sladder fra borgmester Torben Hansen.

Denne gang måtte vi heller ikke deltage i den plenumdiskussion, der afholdtes, da ”nogen ikke ønskede”, at vi var med. Det var i hvert fald den skive, vi blev stukket af Torben Hansen. Måske det reelt bare var Socialdemokraterne selv, der ikke ønskede os med?

Hvis man kigger på besparelsen på specialskolen, er det lidt pudsigt, dog glædeligt, at SF ikke ville lege med. Akkurat sådan som sidste år, har man reelt bare skubbet besparelserne frem i de såkaldte overslagsår. Dette er det samme som at pisse i bukserne for at holde varmen. Det sagde SF ja til sidste år. I år siger de nej.

Det er glædeligt. Som en sidste del af Tage Overgård Poulsens læserbrev, ytres det, at hvis de ”fire byrådsmedlemmer på venstrefløjen, og deres baglande, kunne enes om at optræde samlet”, ja så ville tingene måske se mere positive ud for velfærden. Dertil kan det blot konstateres, at vi i Velfærdslisten altid har inviteret SF til drøftelser forud for blandt andet budgetforhandlinger.

Det har SF ikke tidligere været interesseret i. Men det er da skønt, at det tilsyneladende har ændret sig. Derfor er der også, samtidigt med udsendelsen af dette læserbrev, blevet sendt en invitation til SF i Randers, til et fælles møde.