Nu slår Museum Østjylland dørene op for årets mange julerier i Kulturhuset.

Elsker du at fordybe dig og være kreativ, er der i tiden op til jul mulighed for at folde finurligt julepynt af bibliotekets gamle bøger. Julepynten kan du enten tage med hjem eller hænge på museets juletræ.

Som noget særligt i år kan du opleve et stykke vaskeægte Randers-julenostalgi i form at et mekanisk nissebo. Nisseboet var gennem 60’erne og 70’erne en elsket del af juleudsmykningen i vinduet på Engelsk Herremagasin i Middelgade.

Ingen børn eller barnlige julesjæle skal snydes for den altid populære nissejagt, hvor nisserne har indtaget museets udstillinger og efterladt små, hyggelige spor overalt mellem flintøkser og riddersværd. Også er den gamle købmandsbutik i år proppet med julesager fra gamle dage, der kan friste enhver julesjæl.

Juleaktiviteterne starter lørdag 19. november, og slutter først 30. december. Det koster penge at købe sig glad i købmandsbutikken og museumsbutikken, men alle andre aktiviteter på museet er gratis.