Randers Affaldsterminals mangeårige indsats for at skabe en rummelig arbejdsplads med gode muligheder for praktik og efteruddannelse er blevet belønnet med CSR-pris.

Hvert år uddeler Jobcenter Randers en CSR-pris til tyve af kommunens cirka 4.000 virksomheder, som har gjort en særlig indsats for at tage socialt ansvar.

I år gik prisen blandt andet til Randers Affaldsterminal. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

»Det er dejligt, at affaldsområdet bliver anerkendt for arbejdet med at hjælpe alle ind på arbejdsmarkedet. Prisen kan samtidig være med til at sætte endnu mere fokus på det fremover, da det jo ikke er en opgave som er løst her og nu. Jeg mener, det er et ansvar, alle virksomheder kan være med til at løfte, og derfor er det også vigtigt, at en kommunal virksomhed som Affaldsterminalen går foran og viser vejen,« fortæller Nick Zimmermann (DF), formand for Miljø- og Teknikudvalget ved Randers Kommune, i pressemeddelelsen.

At tilbyde ansættelse til medarbejdere med udfordringer i arbejdsevnen og tilbyde opkvalificering til sårbare unge og voksne er nogle af kriterierne for at få prisen, der understøtter Randers Kommunes mål om at hjælpe virksomheder med at skabe et rummeligt arbejdsmarked.

Tillid er afgørende

På Affaldsterminalen møder Patrick Kristoffersen ind hver mandag og onsdag, hvor han er en del af teamet i Affaldsterminalens beholderværksted. Tina Lavlund er hans mentor, og hun lægger ikke skjul på, at Patrick også er en gevinst for arbejdspladsen.

»Hvis man skal kunne lide at være her, skal man mødes som den person, man er. Man skal inddrages i opgaverne og være med til at prioritere,« forklarer Tina Lavlund.

Det har Patrick Kristoffersen befundet sig godt med, og det er ifølge Tina Lavlund tydeligt, at praktikforløbet både giver erfaring og kompetenceafklaring.

»Vi kunne hurtigt se, at Patrick er meget grundig og leverer en meget høj standard i de opgaver, han løser. Det kan være svært at se ved sig selv, men det er jo sådan noget, der bliver tydeligt, når man kommer ud og prøver sig af.«

Patrick Kristoffersen nyder de mange forskellige opgaver og den medbestemmelse, han har over sin hverdag på Affaldsterminalen.

»Det er sjovt at være her, og her er gode kollegaer. Det er selvfølgelig ikke altid lige sjovt at vaske skraldespande, men der er heldigvis mange forskellige opgaver og altid noget, man kan kaste sig over, så man ikke står og laver det samme hele tiden,« fortæller han og fortsætter:

»De andre har tillid til, at jeg nok skal løse mine opgaver, og jeg kan altid få lidt vejledning hos en kollega, hvis der er noget at være i tvivl om.«

Patrick Kristoffersen har netop taget hul på anden periode af sin praktik og skal videre med arbejdet, hvor han har været med til at finde ud af, hvordan skillerummet i affaldsbeholderne kan afmonteres, så det kan bruges igen.

»Genbrug kan vi jo godt lide herude,« smiler han.