Randers Dystens 14 spørgsmål er ikke tilfældigt udvalgte. Der er tanker bag.

KIAN JOHANSEN

Hvorfor skal du netop gætte på de 14 udvalgte spørgsmål i Randers Dysten 2023?

Jo, der er en mening bag det, når vi sætter fokus på stolthed til byens liv, lokalpatriotisme, forventningens glæde og måske fremkalder en god blanding af følelser som vrede og foragt, men også helst smil, stolthed og glæde.

Find kuponen i papirsudgaven af Din Avis, udfyld og deltag i præmier for tusinder af kroner. Udover hovedpræmien på 1.000 kroner, så finder vi vindere hvert kvartal. Du kan også finde kuponen i vores online e-avis.

Randers sportslige flagskib​ Randers FC skal have et spørgsmål med. Efter en flot sportslig sæson i første halvdel af 2022 er det gået i skuddermudder for holdet. Lige nu er der spænding til det sidste, om de blå-blusede fra Superligaholdet kan klare at komme op i slutspillets top 6, hvor de sjove kampe, æren og en større økonomisk gevinst venter.

Vejret​ er altid et godt samtaleemne og ved at spørge, hvornår bladene kommer tilbage på træerne efter en lang vinter, sætter vi fokus på det til tider underlig vejr vi har i Randers.

Til Sankt Hans​ i 2022 var det en kendt person fra Randers der holdt båltalen. Mon traditionen fortsætter med endnu en kendis. Vores bud er kagebageren Micki Cheng.

Gastronomi​ og glæden over velsmagende retter og fødevarer kender de fleste til. Kan ærgerrighed og vinderinstinkt, samt flid og dygtighed skaffe omtale i årets Michelin-guide. Vi går efter lokal stolthed.

Arena Randers​, et bølgende halgulv og flere års uenigheder med entreprenøren har fået en del randrusianere til at ryste på hovedet. Slutter det langt om længe her i 2023?

Badesøen på Nordre Fælled​ kan blive en velfortjent oase for Nordbyens børn og unge. Vi kunne så godt tænke os, at den flotte plan bliver ført ud i livet, til glæde for så mange i Randers.

Sne til jul​ kan bare noget magisk. Mon vi lægger ud med sne i starten af julemåneden?

Politik​ kan være svært at føre i Randers. Især når personfnidder, relationer og holdninger kolliderer. Vi håber på et byråd der samarbejder og træffer de rette beslutninger. Nogle gange kan dem, som vi stemmer på, skifte kurs. Det har vi alle en mening om.

Middelgade som butiksområde​ har det svært. Flere bygninger, hvor der før var meget liv, står nu og forfalder. Bygningen, hvor Don Quixote lå i gamle dage, er et eksempel på en slags forfald vi ikke ønsker for vores by. Lidt fokus på vores byudvikling kan måske gavne alle.

Højhuse​ kan få en del randrusianeres pis i kog. Nogle borgere vil ikke have de store klodser i Randers. Omvendt er der et meget stort flertal, der ikke siger ret meget om, hvad de mener. Måske et spørgsmål om højhuse kan få flere til at forholde sig til det.

Kongens Ege​ burde være et stort vartegn i Randers. Uenighed, penge, retssager og en voldgiftssag har sat det på pause i en uendelighed. Slutter det mon i 2023?

Royal ​og stolt af sin by er de fleste, når man får besøg af de kongelige. Kommer der ikke snart lidt kongeligt stjernedrys på Randers?

Motorvejen​ omkring Randers er proppet og ofte der der bilkøer og af og til trafikuheld. Hvornår går ønsket om en udvidelse i opfyldelse?