Overvældende interesse for Verdos foreningspulje har fået Verdo til at udvide puljen. Nu får endnu flere lokale foreninger støtte.

I alt 44 ikke-kommercielle foreninger, klubber og organisationer i Randers og Herning har fået en god nyhed at varme sig på. De er nemlig blandt dem, som har fået del i Verdos foreningspulje på i alt knap 800.000 kroner, fremgår det af en pressemeddelelse fra Verdo.

Verdo havde oprindeligt sat 600.000 kroner på højkant med mulighed for, at hver enkelt forening kunne søge op til 20.000 kroner til et selvvalgt formål, men siden er det væltet ind med ansøgninger. I alt 160 foreninger har søgt støtte fra puljen, og det fik Verdo til at udvide puljen.

»Det har været svært for bedømmelsesudvalget at vælge mellem så mange ansøgninger. Langt de fleste har været væsentlige og relevante og indsendt af mennesker, som har noget på hjerte, og som brænder for lokalområdet. Derfor besluttede vi helt ekstraordinært at udvide foreningspuljen, så flere af de mange lokale ildsjæle kan få et velfortjent skulderklap,« forklarer Tine Martlev Pallesen, der er kommunikations- og marketingchef hos Verdo, i pressemeddelelsen.

Disse foreninger fra Randers-området fik Verdo-donation

2. Randers Dronningborg, DDS

AK Frem

Dansk Blindesamfund kreds Kronjylland

Den Blå Paraply

Dronningborg Boldklub

FDF Randers 2

Foreningen Sind

Fårup-Sønderbæk IF

Kristrup Boldklub

Lille Skole for Voksne i Randers

Musikforeningen Café Hatten

Purhus IF

Randers Bob og Skeleton

Randers Freja Kidz

Røde Kors, Integrationsgruppen

SAM foreningen (Sociale Aktiviteter og Motion)

Selvhjælp Randers

Station K – Langå Stationsforening

Venligboernes café- og haveforening

Vennepunktet Randers

Veteran cafe Randers

Veteran pårørendegruppen Randers

Vi Løber i Randers

Der er stor variation blandt ansøgerne, men det har alligevel overrasket, hvor mange foreninger og organisationer med fokus på social bæredygtighed der har søgt om støtte, herunder flere nichefællesskaber, der gør noget særligt for de allermest sårbare.

Bedømmelsesudvalget har lagt vægt på at udvælge de foreninger, hvor donationerne understøtter det menneskelige og fællesskaberne – især de fællesskaber, som ellers ville have svært ved at få flyvehøjde.

»Man må bare sige, at det har gjort et stort indtryk. Nu er det jo første gang, vi går ud og støtter det lokale foreningsliv på den her måde, så vi er mægtig glade for at kunne være med til at anerkende det flotte engagement i de lokale foreninger – også selvom der er mange flere, der fortjener anerkendelse,« siger Tine Martlev Pallesen.