Pengene skal blandt andet bruges på grøn omstilling, energioptimering og en aktivitetsplads.

Norlys har gennem deres Vækstpulje i slutningen af sidste år støttet 244 projekter i hele Danmark med samlet 16,9 millioner kroner. I Randers-området skal syv lokale projekter dele 618.244 kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»I Norlys vil vi gerne give tilbage til det samfund, vi er en del af. Derfor støtter vi projekter, som gavner klimaet og de lokale fællesskaber. Især i denne tid, hvor høje energipriser presser mange foreninger, er vi glade for at se den forskel, det gør, når vi støtter opsætning af solceller på det lokale forsamlingshus eller udskiftning til LED-belysning i byens sportshal,« siger Jens Erik Platz, der er formand for bestyrelsen i Norlys, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: De fik støttekroner fra Vækstpuljen

Grundejerforeningen Eventyrparken, der ligger i Langå, har fået 100.000 kroner til deres fællesareal.

Ålum og Omegns Beboerforeningen har fået 150.000 kroner til energioptimering af Ålum Forsamlingshus.

Kronjyllands Esport og Tech Klub, der har hjemme i Øster Bjerregrav, har fået 50.000 kroner til at starte sim-racing op.

Bjerregrav Invest har fået 100.000 kroner til energioptimering med solcelleanlæg.

Harridslev Beboerråd har fået 150.000 kroner til byens genetablerede aktivitetsplads.

Vorup FB har fået 52.000 kroner til deres nystartede fitness-afdeling.

Til sidst har Randers Sportsrideklub, der ligger på Lykkeshøjvej mellem Romalt og Paderup, fået 16.244 kroner til grøn omstilling.

I 2022 har Norlys’ Vækstpulje støttet i alt 600 projekter med samlet 50 millioner kroner. Fokus har været på grønne initiativer, men også andre projekter har fået støtte. I 2023 vil Norlys igen uddele støttekroner fra Vækstpuljen, og her fortsætter fokusset på projekter, som bidrager til den grønne omstilling. Ansøgningsfristen til næste runde er 1. marts.

Flere nye legepladser

De to projekter i Randers-området, der fik mest i støtte fra Norlys, var Ålum og Omegns Beboerforening og Harridslev Beboerråd. De fik begge 150.000 kroner. I Ålum skal pengene bruges på energioptimering af Ålum Forsamlingshus, og i Harridslev skal støtten gå til byens nye aktivitetsplads. Din Avis har tidligere beskrevet, at man i Harridslev ønsker at etablere legeplads, borde, bænke og petanquebaner på en grøn plet i byen, hvor der også tidligere var en aktivitetsplads.

»Vækstpuljen er relevant for alle, der har projekter, som støtter den grønne omstilling i en bredere forstand. Med vækstpuljen vil vi give vores bidrag til, at innovative og grønne løsninger kan se dagens lys, uanset hvor i landet idéerne opstår,« siger Jens Erik Platz.

Både Grundejerforeningen Eventyrparken og Bjerregrav Invest kan også glæde sig over at have fået et sekscifret beløb i støtte. De to gange 100.000 kroner skal gå til henholdsvis et fællesareal og energioptimering.

Beboerne i Eventyrparken, der ligger i Langå, har blandt andet et ønske om at anlægge en legeplads. Det er Din Avis tidligere skrevet om.

Derudover har også Kronjyllands Esport og Tech Klub, Vorup FB og Randers Sportsrideklub fået støtte fra Norlys’ Vækstpulje.

ceb