Tre lokalaviser i Aarhus skifter nu navn til Din Avis Aarhus.

KIAN JOHANSEN

Din Avis her i Randers får nu tre søskende i Aarhus. Netop i denne uge udkommer Din Avis Aarhus Vest, Din Avis Aarhus Nord og Din Avis Aarhus Syd for første gang. De har i over et årti heddet Lokalavisen Aarhus Vest, Syd og Nord, men har nu fået nyt navn og dermed også en ny, forbedret identitet. I anden sektion af avisen finder du Aarhus Onsdag, som du nu kan tage ud og læse selvstændigt. I et par år har aarhusianerne modtaget et vendeavis, hvor Aarhus Onsdag startede fra den ene ende, mens Lokalavisen havde sin begyndelse i den anden.

Morten Nystrup er chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser, der består af 11 avistitler i Østjylland. Han har været med til at træffe beslutningen om at lade et avisnavn fra Randers komme til Aarhus.

Hvad forbinder du med et navn som Din Avis?

»”Din” afspejler det nærværende og lokale, der er alfa og omega for os. ”Avis” afspejler, at vi på mange måder opfatter os selv som en rigtig avis, der blot udkommer en gang om ugen. Vi har en ambition om at overraske og levere en avis, der ofte overgår de forventninger mange måtte have til indholdet og kvaliteten af en ugeavis, hvad enten de læser os digitalt eller på papir.«

Hvad er der ved navnet, som gør det så attraktivt for Jyllands-Postens Lokalaviser, at det skal være tre lokalavisers navne fremover?

»I al beskedenhed synes jeg, vi på ganske kort tid har formået at skabe en både relevant og væsentlig, gratis avis, efter vi overtog Din Avis Randers. Den moderne, grafiske identitet, et varieret indhold og den engagerende kvalitetsjournalistik er værd at udbrede til andre byer, også til Aarhus.«

Hvordan har du det med, at et avisnavn fra Randers bruges i Danmarks andenstørste by, Aarhus?

»Der er gennem alle tider kommet mange gode ting fra Randers. Nu ”eksporterer” byen så også et avisnavn. Det er ikke så ringe.«