Direktør Tor Dam Sinding fra Sinding & Co fortæller, at Slotscentret langsomt omdannes til sundhedshus, efter flere nye lejere.

KIAN JOHANSEN

En stille transformation af den ene del af Slotscentret er i gang, fortæller administrerende direktør ved Sinding & Co, Tor Dam Sinding.

Selvom 2023 efter hans vurdering bliver et hårdt år for mange, også udlejningsbranchen, så fortsætter renoveringen og istandsættelsen af Slotscentret uanfægtet.

»Vi har lagt en plan for flere år siden og den følger vi. Vi tænker meget langsigtet. Vi har prøvet en lavkonjunktur før. Ved at sætte Slotscentret i stand, så gør vi flere lejemål klar og attraktive til lejere, såsom læger, behandlere og fysioterapeuter. Vi er i gang med at dreje fokus over til et sundhedshus i Slotscentret,« forklarer Tor Dam Sinding.

Facaden mod Slotsgade har fået et løft for mere end års tid siden og det er begyndt at tiltrække lejere i den del af bygningen, ud mod gågaden.

Godt med liv

Din Avis fortalte for et par uger siden om Teresa Baggins og Charlotte Velling, der har indrettet klinik med blandt andet akupunktur og zoneterapi på førstesalen i Slotscentret, ud mod Slotsgade. De er meget tilfredse og glade over at være rykket ind i et lejemål, som de har indrettet lige efter deres hoved. I samme område finder du både øjenlæge, psykologer og tandlæge.

»Jeg er blevet positivt overrasket over, hvor mange mennesker der egentlig kommer igennem Slotsentret og hvor meget liv der er her på første sal. Det liv, tror jeg, der er del randrusianere der ikke tænker over,« sagde Charlotte Velling i artiklen.

»Det har taget lidt tid, men renoveringen af facaden er jo tydeligvis begyndt at virke, samtidig med at vi er begyndt at variere med forskellige slags lejere,« mener Tor Dam Sinding.

FAKTA

Slotsgade 4 har en ejendomsvurdering på 35 millioner kroner (2021).

Sinding & Co fra Aarhus er blandt andet et ejendomsfirma, ejendomsadministration og projektudvikling.

Ejendomsfirmaet har ejet Slotscentret i over 10 år.

Facadeløft og klima

I løbet af 2022 fik begge facader, både den mod Østervold og ind mod Slotspladsen samme tur, med ny facade og nye vinduer. Samtidig er der gjort en indsats for at forbedre indeklimaet og nu står der lejemål parat i den del af bygningen.

»Det er blevet meget lyst og vi sparer også en del energi ved renoveringen og vi glæder og også at Slotspladsen bliver sat i stand og får et friskere udtryk. Alene at legepladsen er kommet op, giver mere liv,« siger Tor Dam Sinding.

Akilleshælen er stadig de tomme lejemål når du kommer op ad trappen og dem har direktør ikke et klar svar på, hvad der skal ske med.

»Vi kommer ikke til lukke adgangen via trappen, så du kan gå gennem Slotscentret, det er helt sikkert, men i første omgang koncentrerer vi os om at udleje vores andre lejemål,« lyder det.