Tilfredshed fra sportsdirektør Søren Pedersen over vintersæsonens transfer.

KIAN JOHANSEN

Der har ikke været behov for ekstra tid i vinterens transfervindue for Randers FC’s vedkommende, mener sportsdirektør Søren Pedersen, der i flere år har stået i spidsen for køb og salg af spillere til Randers FC’s Superliga-trup.

»Det har været et fint transfervindue. Vi har klart forstærket truppen til de kommende kampe om at komme i top 6 og vi har sendt vores egenudviklede spiller, Simon Graves til Palermo. Vi har lejet Carl Johanssson i IFK Göteborg som erstatning,« siger Søren Pedersen.

Den 28-årige forsvarsspiller var lidt i overskud i Allsvenskan-klubben, men har i flere svenske medier fået ros for sin gode indsats i den forrige sæson, så klubben på Viborgvej forventer, at svenskeren vil være et stærkt bud til bagkæden, allerede når den første Superligakamp skal spilles 19. februar mod OB på udebane.

Randers FC’s transfers Ind: Simen Nordli (Aalesund), William Kaastrup (FC København), Carl Johansson (IFK Göteborg, lejeaftale). Aleksandar Stankovic (Er tilbage i truppen med en ny kontrakt i 2023).
Ud: Mattias Andersson (Trelleborg), Simon Graves (Palermo), Nicolai Brock-Madsen (Fredericia).

Svensk lejesvend

Svenskeren er lejet i første omgang, og det var et ønske fra begge sider.

»Vi vil gerne se ham an og han vil gerne se, hvordan det er at være i Randers, efter at have spille i Sverige i hele hans karriere,« forklarer Søren Pedersen.

William Kaastrup fra København er en tidligere U-19 anfører på FCK’s ungdomshold og han er også ankommet til Randers FC i januar.

Hvorfor henter man en 18-årig back fra København, når man i sidste transfervindue solgte Hornbæk-drengen Oliver Bundgaard, der havde stort set de samme kompetencer?

»Det er en strategi, at vi skal sælge og videreudvikle spillere hvert år. Og Oliver havde et ønske om mere spilletid. Det var nok mere hans ønske om et skifte end vores, sådan er det jo. Når vi henter William og andre spillere ind, så kigger vi naturligvis efter, om vi selv har nogen i vores ungdomstrup, om der er andre vi kan hente ind, eller om vi skal hente en erfaren spiller,« forklarer Søren Pedersen.

William Kaastrup Position: Venstre back  Født 21. marts 2004 Tidligere klubber: Boldklubben Søllerød-Vedbæk, F.C. København Ungdomslandskampe: 6 (2 U19 og 4 U18) Foto: Randers FC

Randers FC’s trup Træner: Thomas Thomasberg. Assistenttræner Rasmus Bertelsen.

Målmænd: Patrik Carlgren, Alexander Nybo, Aleksandar Stankovic (ny kontrakt i 2023).

Forsvarere: Carl Johansson, Daniel Høegh, Hugo Andersson, Mikkel Kallesøe, Adam Andersson, Björn Kopplin, William Kaastrup.

Midtbane: Lasse Berg Johnsen, Jakob Ankersen, Tosin Kehinde, Edgar Babayan, Mikkel M. Pedersen, Frederik Lauenborg, Mads Enggård, Simen Bolkan Nordli, Tobias Klysner, Oliver Bjerrum Jensen, Filip Bundgaard Kristensen.

Angribere: Marvin Egho, Stephen Odey, Alhaji Kamara.

Kantspilleren Simen Nordli fra Norge har et imponerende CV med en del mål og indlæg. Nordli er noteret for 41 mål i 169 kampe i den bedste og næstbedste række i Norge. Han blerv hentet i Aalesund og trådte til, allerede fra årsskiftet.

»Han er en dygtig kantspiller og skal helt klart konkurrere om en plads på kanten med de andre dygtige spillere i truppen,« lyder det fra sportsdirektøren.

Simen Bolkan Nordli  Født: 25. december 1999 Højde: 1,81 m  Position: Kantspiller, offensiv midtbanespiller  Tidligere klubber: Ottestad IL, HamKam, Aalesunds FK  Landskampe for Norge: 2 kampe for U21-landsholdet, 7 kampe og 1 mål for U19-landsholdet, 2 kampe og 2 mål for U18-landsholdet Foto: Randers FC

Hvad med Tosin Kehinde?

Nigerianske Tosin Kehinde har et halvt år tilbage af sin kontrakt og ifølge flere medier, er han i kontakt med en tyrkisk klub om et skifte. Når man har et halvt år tilbage, må man som spiller selv forhandle til anden side.

Randers FC befinder sig netop nu i Tyrkiet, for at gøre klar til forårssæsonen.

»Der er stadig mulighed for at få spillere ud af truppen, fordi andre ligaer har et senere transfervindue. Angående Kehinde har jeg ingen kommentarer,« lød det fra Søren Pedersen samme fredag, som truppen tog til Tyrkiet.