KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Fodboldklubberne Helsted IF og nu også Vorup FB er blevet DBU Børneklubber. Umiddelbart er det en ret triviel oplysning, der måske kan gøre dig lettere uinteresseret. Men du burde spidse ører, lægge din smartphone og læse artiklen på side 16 i Din Avis.
For hvis intentionerne bag en DBU Børneklub kommer til at fungere optimalt, så kan det betyde, at vi om cirka ti år vil se den fulde effekt af et nyt børnesyn i de frivillige fodboldklubber, hvor der i årtier har hersket én lov, nemlig at den enkelte frivillige træner ofte selv har defineret, hvad der er godt for et barn, der spiller fodbold.

Ofte har det været det dygtige barns far eller mor, der har trukket i træningstøjet med klub-logo på. Helt naturligt ser man børnene ud fra den læring og de erfaringer, man selv har gjort sig.

Det har betydet, at masser af børn aldrig har fået relevant træning på deres niveau og for deres skyld.

For kun ét førstehold og én måde at træne på gjaldt. I en Børneklub er der nedfældet tanker, regler og retten til, at et barn skal spille fodbold på egne præmisser – ikke på forældrenes, trænernes eller en elitescout fra Randers FC’s.Det kan betyde, at flere børn leger fodbold og kommer til træning – både fordi det er sjovt at spille og trille med en bold, men også fordi kammeraterne og det sociale nærvær er til stede.

Elitespillerne skal nok klare sig og finde de rette rammer. Nu bør det være alle de andre børns tur.