Isenkræmmer i midtbyen er overtaget af Kop & Kande-indehaver Morten Brix, der i forvejen driver Kop & Kande i Randers Storcenter.

KIAN JOHANSEN

Isenkramforretningen C&C Isenkram på Torvegade er nu overtaget af Morten Brix, der i forvejen driver fire Kop & Kandebutikker i Randers Storcenter, Brønderslev, Hjørring og Aalborg.

Butikken i Randers Storcenter overtog han i slutningen af 2021. Han åbnede sin første forretning i Brønderslev for 17 år siden og nu ejer han også en isenkramforretning i Randers midtby, der skal hedde Kop & Kande Randers.

Det fortæller Morten Brix til Din Avis. Han har også overtaget den konkursramte isenkramforretnings hjemmeside, der hedder www.cc-isenkram.dk samt ansat to medarbejdere fra den tidligere stab, en i butikken og en der i forvejen drev online-delen. Derudover er han i fuld gang med at finde yderligere tre butiksansatte til at drive forretningen videre.

»Det er min erfaring, at man virkelig har brug for gode ansatte man kan stole på. Det er blandt én af de ting jeg lægger stor vægt på og som har været med til at fastholde mine butikkers gode omtale,« lyder det på sindigt nordjysk fra Morten Brix.

Forventningen er at åbne i de nuværende lokaler på Torvegade 16 i slutningen af april. Der skal rykkes lidt rundt på interiøret og udvides med flere varegrupper, blandt andet designvarer fra Royal Copenhagen og Georg Jensen, lyder det.

»Jeg vil gerne sætte vores eget præg på det og gøre forretningen mere hyggelig,« siger han.

112 års historie

Isenkramforretningen i Torvegade var én måned fra at kunne fejre 112 år i familieje, men i slutningen af februar måtte Flemming Bødker, der drev forretningen som fjerde generation, dreje nøglen og erklære sig konkurs. Afmatningen af salget havde vokset sig for stor i forhold til gælden i virksomheden, har det tidligere lydt som forklaring.

Nu bliver det til en Kop & Kande butik, fortæller Morten Brix der glæder sig til at åbne endnu en butik i Randers.

»Du har en pointe i, at jeg kommer til at konkurrere med mig selv, fordi jeg i forvejen har en butik i Randers Storcenter. Men Randers er også en hyggelig by og åbner et nyt marked for os.«

Og modsat så mange andre, ser han slet ikke diskussionen om parkeringspladser som et stort problem.

»Du har jo en parkeringshus få minutters gang herfra og muligheder tæt på. Jeg kommer fra mindre handelsbyer nordpå, hvor vi er vant til gratis parkering, det vil man jo altid gerne have. Parkeringen i Aalborg koster mindst ligeså meget og giver også udfordringer, sådan er det jo i de større byer.«

Han indskyder:

»Randers er en dejlig by. Du kan jo nærmest nå alle de hyggelige gader i midtbyen på syv minutter. Jeg tror på, at der er plads til en isenkræmmer i midtbyen. For et par år siden var der jo mange isenkræmmere,« siger han.

Hvad har det kostet at overtage butikken på Torvegade?

»Puha. Nej det tror jeg ikke skal i avisen, det holder jeg for mig selv« lyder det fra Morten Brix.