Hvad koster det at oprette flere gæstesejlerpladser, og er foreningerne, der driver lystbådehavnene interesserede i det? Det skal der nu kigges nærmere på.

AF CECILIE BISGAARD

Der er ikke nok pladser til gæstesejlere i Randers Fjord. Det mener Landdistriktsudvalget i hvert fald, og derfor har de godkendt, at forvaltningen nu skal undersøge mulighederne for at etablere flere gæstesejlerpladser langs fjorden. De skal også undersøge mulighederne for at øge tilgængeligheden for mindre turbåde.

Forvaltningen skriver i deres indstilling til udvalget, at gæstesejlere på nuværende tidspunkt måske vælger Randers Fjord fra, fordi de oplever mangel på pladser til sejlere, der ikke ligger fast i en af fjordens havne. Det kan have den effekt, at Randers Kommune går glip af turister – både på vand og på land.

Håbet er, at flere pladser til gæstesejlere vil tiltrække flere turister til Naturpark Randers Fjord og Randers by.

Også nyt bookingsystem

Før der tages en endelig beslutning om at oprette flere pladser til gæstesejlere, skal forvaltningen nu undersøge sagen. De skal blandt andet kigge nærmere på, om foreningerne, der driver lystbådehavnene ved fjorden, er interesserede, hvad flere bøjer og bådebroer koster, og hvor det egentligt er muligt at etablere gæstepladser.

Herudover vil man også undersøge, om man kan lave et digitalt bookingsystem, der gør, at gæstesejlerne på forhånd kan se, hvor der er ledige pladser langs Randers Fjord.

Alt det skal på plads, inden Landdistriktsudvalget skal tage endeligt stilling til, om man skal oprette flere pladser til gæstesejlere.

FAKTA: Her er der mulighed for gæstesejlerpladser

Udbyhøj Lystbådehavn
Mellerup Lystbådehavn
Uggelhuse Marina
Randers Sejlklub
Randers Træbådslaug
Motorbådsklubben af 1943
Dronningborg Bådelaug
Kanaløen ved Mellerup (ligger i Norddjurs Kommune, men er ejet af Randers Havn)

Kilde: Randers Kommune

Sommer i Udbyhøj: »Her er skønt og en lækker atmosfære«

En af de eneste: Udbyhøj Strand er nu officiel vinterbadestrand