Hvad sker der på Udbyhøj Strand en sommerdag? Det er Din Avis taget ud for at finde ud af.

AF CECILIE BISGAARD

Det er en rigtig sommerdag. Temperaturen er over 30 grader i skyggen, og der er mange mennesker på den lille strand mellem kabelfærgen og lystbådehavnen i Udbyhøj.

Men her er ikke proppet. Hvis du har dit eget lille strandtelt og badehåndklæder med, kan du sagtens finde en plads. Det har familien Kjær Rasmussen fra Randers gjort.

Elias Kjær Rasmussen leger med sin far i vandkanten på Udbyhøj Strand. Foto: Cecilie Bisgaard

»Vi har tæpper med, klapvogn, legesager. Når bare man har snacks med, så går det nok. Og en masse vand,« siger Caroline, der er mor til Elias på fire år og Viola på halvandet.

I vandkanten har Elias travlt med at bruge en vandpistol til at sprøjte vand på sin far, Alexander.

»Du må ikke skyde mig, du må ikke skyde mig,« gentager en grinende Alexander Kjær Rasmussen.

Det er livet

Tilbage på tæppet er Viola godt i gang med at fedte sin lille rugbrødsmad helt ind i sand.

»Her er fedt. Jeg tror, det er livet, når man har små børn. Det er ligesom at være sydpå, når der er så godt vejr,« siger Caroline og fortsætter:

»Vi har været på Udbyhøj Strand før, men det er længe siden sidst. Normalt er vi i Fjellerup eller Bønnerup, men vi har lige været en uge i sommerhus i Fjellerup, så derfor tog vi herud i dag. Her er meget børnevenligt, og der er lavvande,« siger hun, mens hendes mand og søn leger videre i vandkanten.

Violas mor Caroline Kjær Rasmussen synes, at Udbyhøj Strand er ligesom at være syd på, når vejret er godt. Foto: Cecilie Bisgaard

Her er børnefamilier

I et andet hjørne af stranden sidder Cecilie Jensen fra Øster Bjerregrav sammen med sin mand og deres datter Mirinna, der sidder og leger med strandens sand.

Det er første gang, at de har taget turen til Udbyhøj Strand.

Det er første gang, at både Mirinna og hendes forældre er på Udbyhøj Strand, og indtil videre synes de ret godt om det. Foto: Cecilie Bisgaard

»Vi kender stedet fra venner og bekendte. Vi har også læst om det på Randers Kommunes facebookside,« siger Cecilie Jensen og fortsætter:

»Det er lidt småt, men det er dejligt, at der ikke er så mange unge. Vi bor tæt på Fussingø, og der er mange unge. Her er der børnefamilier. Der er ikke larm på samme måde. Der er meget dejligt her, og så er her børnevenligt.«

Dejlig fred og ro

Mellem lystbådehavnen og stranden er der en flydende badebro i træ. På den er der blandt andet sheltere, som man kan booke en overnatning i.

På badebroen med opsmøgede bukser og fødderne i vandet sidder Anni Villads Gjettermann og Lis Villads Andersen, der kommer fra henholdsvis Havndal og Frisenvold nær Værum. De er sejlet til havnen i en båd, der nu ligger langs kajen ikke langt fra, hvor de selv sidder.

»Vi har været her mange gange før. Det er hyggeligt, og man kan snakke sammen. Her er dejlig fred og ro. Man kan næsten ikke høre de badende gæster herfra,« siger Anni Gjettermann.

I båden i baggrund er Lis Villads Andersen og Anni Villads Gjettermann sejlet til Udbyhøj. Foto: Cecilie Bisgaard

De to kvinder har også deres mænd med, men de sidder lige nu i skyggen og drikker en øl.

»Her er skønt. Der er så lækkert. Der er en god atmosfære, her er rent og pænt, og her er ordentligt,« siger Lis Villads Andersen.

De fire sejlere har taget deres egen grill og pølser med, som de snart skal have til frokost.

På makrel-jagt

Ved lystbådehavnens slæbested sidder Niels og Svend Dam i deres aluminiumsjolle. De er ved at gøre klar til en fisketur på havet.

»Vi skal ud for at fange makreller. Det er sæson for den fisk, og jeg har hørt, at der er fanget en del her det sidste stykke tid. Makrel er en fantastisk spisefisk, og så er det en sjov fisk at fange. Den spjætter hele tiden, og så er den forholdsvis stærkt og kæmper meget,« siger Niels Dam.

Svend Dam (til venstre) og Niels Dam er på vej ud for at fange makreller. Foto: Cecilie Bisgaard

De to mænd har været på fisketur i Udbyhøj før, og det er også lykkedes dem at få bid et par gange.

I båden har de selvfølgelig fiskestænger og deres favoritkroge med sig.

»Vi har haft jollen i over 30 år. Vi købte den i maj 1992, så det var et godt køb,« griner Svend Dam.

Udbyhøj Lystbådehavn. Foto: Cecilie Bisgaard
Mange mennesker nyder solen og det varme vejr på Udbyhøj Strand. Foto: Cecilie Bisgaard
Strandtur i Udbyhøj. Foto: Cecilie Bisgaard