Sammen med 57 andre ReThinker-frivillige skal de tre være med til at tage imod publikum, når de ankommer til Arena Randers for at se dette års X Factor-finale.

AF CECILIE BISGAARD

Lotte Riemann, Lars Gynther og Camilla Pape er alle tre en del af ReThinker Randers. Og så skal de være frivillige til finalen i X Factor, der fredag bliver sendt direkte på tv fra Arena Randers.

»Jeg har ikke været med til så stort et arrangement før. Og det var ikke noget, som jeg ellers ville komme til at opleve. Jeg ville ikke selv købe en billet. Det gider jeg ikke. Men jeg vil godt bakke op, så vi kan få flere store arrangementer til Randers. Det er fedt bagefter at kunne sige, at det var vi med til,« siger Lotte Riemann.

»Jeg vil gerne se Simon Kvamm. Resten siger mig ikke så meget,« griner Lars Gynther.

ReThinker Randers er en koordineret indsats af frivillige, som alle kan være en del af. Hvis man er arrangør af et stort event, og man mangler frivillige til at scanne billetter, dele flyers ud eller til at tage imod deltagerne, så kan man henvende sig til Jakob Tøtrup Kjærsgaard, der er frivilligkoordinator i ReThinker Randers, som er en del af VisitAarhus.

Så hjælper han med at finde frivillige hænder til arrangementet.

Vil ikke gå glip af noget

I forbindelse med X Factor-finalen blev koordinatoren spurgt, om han kunne hjælpe. Og det kunne han godt. 60 ReThinker-frivillige har sagt ja til at hjælpe til på aftenen. Faktisk har de en venteliste til arrangementet i Arena Randers.

»Jeg plejer at have kaffepause på det tidspunkt, hvor listen med arrangementer bliver sendt ud, og så melder jeg mig bare på med det samme. Jeg vil hellere springe fra end at gå glip af noget,« griner Camilla Pape.

Hun har tidligere været frivillig til SparKron-løbet, Rasmus Klump Centimeter-maraton og ved Danmarks Indsamlingen. Der har opgaverne blandt andet været at uddele ruter til løberne. Til X Factor-finalen bliver opgaverne at scanne billetter, tage imod publikum og at vise dem hen til deres pladser.

»Jeg føler virkelig, at der bliver sat pris på os, der hvor vi kommer. Der plejer at være forplejning, så selvom det er frivilligt arbejde, så får vi stadig noget. Der bliver sørget for os,« siger hun.

Fællesskabets hjul

Lotte Riemann og Lars Gynther har været en del af ReThinker Randers siden starten for omkring et år siden. De har tidligere været frivillige i andre foreninger, så det lå lige til højrebenet for dem.

»Det er sjovt at være ReThinker, og det er rart ikke at være bundet af noget fast. Vi har børn og børnebørn i Berlin, København og på Samsø, så vi rejser meget. Vi er kun med til arrangementer, når vi er hjemme,« fortæller Lotte Riemann og fortsætter:

»Man får nogle erfaringer, som man ikke ville få andre steder. Det er fedt at være med til at få tingene til at glide – at være en del af fællesskabets hjul.«

Når man melder sig som ReThinker, får man med jævne mellemrum tilsendt en liste over arrangementer, som man kan melde sig til at være frivillig ved. Der er intet krav om, hvor ofte man skal være med. Man bestemmer helt selv, og man kan derfor nemt planlægge efter sin egen kalender.

»Vi bliver inviteret med til nogle ting, som vi ellers ikke ville komme med til. Vi har blandt andet sejlet med Lillebjørn. Vi ser nogle andre mennesker, end dem vi normalt ser. Nogle andre end dem i vores egen vennekreds,« siger Lars Gynther.

Gråt hår er ikke nødvendigt

For Camilla Pape var det lidt mere en tilfældighed, at hun endte med at blive en af ReThinkers frivillige.

Da der sidste år i slutningen af april var Verdensmålsfestival på Jens Otto Krags Plads, befandt hun sig pludselig i Underværket, hvor ReThinker Randers har kontor. Da hun stod og læste om tiltaget ude på gangen, fik den daværende frivilligkoordinator øje på hende.

»Hun stak hovedet ud og sagde: ’skal vi ikke lige snakke om det?’« griner Camilla Pape.

»Jeg er i fleksjob, og jeg har ikke nogen børn, så jeg har lidt god tid en gang imellem. Så jeg tror, at det lidt er blevet min fritidsinteresse. Jeg kan godt lide, at det er impulsivt og varierende. Jeg har ikke overskud til at skulle være et sted hver tirsdag, men på den her måde kan jeg godt være med,« siger hun og fortsætter grinende:

»Og så kan jeg godt lide, at jeg er med til at trække gennemsnitsalderen ned. Jeg håber, at når folk ser mig, så tænker de: ’okay, selvom jeg ikke har gråt hår, så kan jeg godt være frivillig’.«

Møder nye mennesker

De er alle tre enige om, at noget af det bedste ved at være ReThinker-frivillig er det sociale.

»Det er meget nemt at være sammen med de andre ReThinkers. De er meget åbne,« siger Lotte Riemann.

»Det gør noget at få den røde jakke på. Jeg føler, vi har et sammenhold,« siger Camilla Pape og fortsætter:

»Det er en god måde at møde nye mennesker på. Jeg synes, at det godt kan være svært at få nye venner, når man er i 30’erne, fordi folk har børn og sådan. Jeg synes i hvert fald, det er svært for mig. Jeg er ikke hyper-social, men jeg kan godt lide at være frivillig sammen om en opgave. Næste gang man er afsted, møder man måske nogle af de samme, og så kan man opbygge en relation. Det, synes jeg, er fedt. Man kommer til at lære hinanden at kende, hvis man kommer.«