Mathias Mørup fra St. Lundgaard i Jebjerg hædret på generalforsamling for godt landmandskab.

Den 30-årige planteavler Mathias Mørup fra St. Lundgaard i Jebjerg modtog på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling prisen for godt landmandskab fra Randers Amts Husholdningsselskabs Jubilæumsfond.

Mathias er den yngste modtager i fondens historie, og han og hans kone Signe fik overrakt prisen af landboforeningens formand, Christian G. Jensen.

Mathias Mørup ejer 50 procent af St. Lundgaard i Jebjerg, mens hans far ejer de resterende 50 procent.

I begrundelsen for at tildele Mathias Mørup prisen stod der blandt andet:

»Mathias er en dygtig og målrettet landmand, og han er et godt eksempel på en ung landmand, der ønsker at udnytte den teknologiske udvikling. Lige fra præcisionslandbrug med differentieret tildeling af hjælpestoffer til udnyttelse af nye metoder til bestilling af reservedele.«

»Mathias bruger medierne til at fortælle om vejen fra skoleelev til medejer af bedriften St. Lundgaard. Hans fortællinger er ikke kun en beskrivelse af det, han har set eller prøvet, men også refleksion over, hvilken betydning det kan have for landbruget eller St. Lundgaard.«

Pris for at kæmpe

Der blev på generalforsamlingen også uddelt en anden pris fra fonden. Den var et skulderklap for at kæmpe en faglig eller personlig kamp, og den blev tildelt Peter Gregersen med begrundelsen:

»Peter Gregersen gik konkurs med sit landbrug i 2011 på grund af renteswap og erhvervets hårde tider efter 2008. I 2014 gik også hans kone Anette konkurs. Peter Gregersen troede ikke på, at han var insolvent, og han kæmpede en lang og sej kamp. Der blev indsat kurator for at rydde op. Nye kampe kom, men efter 2021 var Peter Gregersen og hans kone ikke længere insolvente.«

Peter Gregersen takkede for anerkendelsen og sagde blandt andet:

»Det kan betale sig at kæmpe.«

 

gs