Klaus Møller Kristensen fra Tradium hædres for sit store engagement.

Gymnasielærer Klaus Møller Kristensen fra Tradium Teknisk Gymnasium (HTX) har modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Vest for at udvikle STEM-fag-undervisningen i hele Randers.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris er målrettet engagerede og dygtige gymnasielærere i fagene biologi, kemi, fysik, naturgeografi, bioteknologi, astronomi, geovidenskab, teknologi, teknikfag og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne.

»Klaus har en kæmpe viden inden for sit fag, og man kan altid mærke hans engagement for at lære fra sig. Klassens motivation bliver påvirket af hans væremåde og positive udstråling, der altid får os til at se frem til hans timer.«

Roserne kommer fra Klaus Møller Kristensens elever. Med sine egne ord er han også nærmest fanatisk med hensyn til STEM-fagene (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Den tilgang til STEM-fagene bunder i en dyb passion for naturvidenskab og teknologi, og den passion smitter af, når Klaus Møller Kristensen træder ind i et undervisningslokale.

»Vi er glade for at overrække prisen til Klaus Møller Kristensen for hans ambitiøse og inspirerende indsats inden for undervisning i naturvidenskab – herunder hans ekstraordinære evne for at tage initiativ og sætte gang i nye projekter og fællesskaber,« siger senior vice president for Education and Outreach i Novo Nordisk Fonden, Berith Bjørnholm, i en pressemeddelelse.

På tværs af hele Randers

Klaus Møller Kristensens passion for undervisning i STEM-fagene rækker langt ud over Tradium HTX. Blandt andet har han været en ledende drivkraft i et samarbejde med Randers Realskole og Science Camp Randers om at udvikle et unikt samarbejde og fællesskab om STEM-fagene på tværs af folkeskoler, privatskoler, gymnasiale uddannelser, virksomheder og offentlige institutioner.

Sammen med en kollega tog Klaus Møller Kristensen i 2017 initiativ til etableringen af Tradium HTX Future lab, som er et laboratorium med 3D-printere, laserskærere, VR-udstyr med mere, der skal styrke undervisningen i teknologifaget og elevernes teknologiforståelse.

Med prisen fra Novo Nordisk Fonden følger 50.000 kroner til Klaus Møller Kristensen og 200.000 kroner til Tradium HTX. Klaus Møller Kristensen har ikke problemer med at finde ting, som han gerne vil bruge pengene på.

»Det tekniske og naturvidenskabelige område udvikler sig hele tiden, og med prisen kan vi bruge nogle ressourcer på noget af det, som vi normalt ikke har mulighed for at købe. Det kan dreje sig om 3D-printere, CNC-fræsere eller forskelligt udstyr til fysik, kemi og bioteknologi. Det drejer sig ikke bare om, at noget gammel udstyr skal erstattes, men at vi skal have nogle nye ting, så vores elever kan prøve kræfter med noget helt nyt,« siger han.

 

gs