KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Hvis du ønsker at lære og blive en god samfundsborger, få et meningsfuldt job og betale din kommuneskat med glæde, så er det vigtigt at have ordentlige forhold.

Desværre tyder det ikke på, at kommuneskatten i øjeblikket bliver brugt i den ånd på skolerne.

Hvordan kan man spare på vedligeholdelsen af skolerne i Randers og samtidig forvente, at eleverne kan lære og koncentrere sig, når vand drypper ned på dem gennem utætte tage, når det regner?

Ordet ”råd” kan læses på to måder. På Nørrevangsskolen og sandsynligvis mange andre skoler i kommunen er ”rådne” råd dyre.

For nogle år siden lukkede politikerne i Randers byråd flere folkeskoler, til stor protest fra elever og forældre – men det var en nødvendighed. Pengene, som blev sparet ved lukningerne, skulle bruges på at vedligeholde de tilbageværende skoler og hæve kvaliteten af undervisningen.

Vi kunne have håbet på, at Randers Kommunes folkeskoler for en gangs skyld ville tage kampen op mod den stigende tilgang til privatskolerne, som Randers har en stor andel af. Men tilgangen til privatskolerne fortsætter, både på grund af familietradition og eksemplet fra Nørrevangsskolen.

For hvilken elev kan lære noget nyt, når vandet drypper ned på én, når det regner?