52-årige Frank Andersen har overtaget formandsposten i RgF efter Peter Schønning, der har været i RgF’s formand i 40 år.

KIAN JOHANSEN

»Den helt store opgave de kommende år bliver helt klart at skaffe en ny hal i Dronningborg. Vi går efter den store og gode halløsning. Men det kræver masser af benarbejde og at politikerne er med os.« Sådan siger Randers gymnastiske forenings nye formand.

Han har netop afløst Peter Schøning, der har været formand siden 1983. Før det var Peter formand for herreafdelingen i fem år. I fredags blev skiftet markeret med en mindre reception.

»Peter ville helst ikke have en afskedsreception, han er meget beskeden, så vi sørgede for, at det blev en reception for et formandsskifte,« lyder det lattermildt fra Frank Andersen, der blankt indrømmer, at han ikke har Peter Schønings store erfaring indenfor især det politiske spil, der er en nødvendighed at mestre, når man har ansvaret for 4.500 medlemmer i RgF.

Ny formand
Frank Andersen har siddet i RGF’s bestyrelse i 9 år som henholdsvis økonomiansvarlig og næstformand.
Han startede som frivillig for 14 år siden, da hans døtre begyndte i RGF.
52-årige Frank Andersen bor i Kristrup med sin kone. Sammen har de to døtre på 18 og 25 år.
Er ingeniøruddannet og arbejder i det private erhvervsliv til dagligt.

Iderig ingeniør

Til gengæld har han evnen til at samarbejde, udvikle og søsætte nye ideer og forhåbentlig få dem i mål, lyder det fra ham selv.

Han bor i Kristrup med sin kone og den yngste datter på 18 år. Til daglig er han chef for en udviklings-og produktionsvirksomhed i Silkeborg.

»Jeg er uddannet ingeniør og har nok haft en anderledes struktureret tilgang til det frivillige arbejde. Nu får jeg det bedste af to verdener. De ledelses-ting jeg lærer i min virksomhed, dem afprøver jeg i RgF og det jeg lærer om frivillighed, det kommer mine medarbejdere tilgode.«

Lande projekter

Og så vil Frank Andersen forsøge at holde fokus på de mange projekter i afdelingerne og få dem over rampen til alles bedste.

»Jeg er selv vildt god til at sætte nye skibe i søen og komme med vilde ideer og løbe dem i gang. Nu er det min opgave at lande mange af de projekter vi har sat i gang, ellers tror jeg vi kan drukne i dem,« lyder det.

»Jeg vil ikke revolutionere medlemsstrukturen, eller booste medlemsaktiviteten. Vi klarer os godt som forening og har medlemsfremgang efter corona, så for mig handler det om at fortsætte med at højne kvaliteten af vores tilbud, til gavn for vores medlemmer,« siger Frank Andersen der lover at være helt nede på jorden og vil øve sig til at være med til at sætte retning, i stedet for at søsætte nye, gode og vilde projekter.

»Jeg er heldigvis del af en større forening, hvor vi alle har en fælles interesse i at vinde sammen, i en større sags tjeneste.«

80 års erfaring

Efter 40 år som formand for RgF og før det fem år som formand for herreafdelingen, takkede Peter Schøning af på generalforsamlingen 25. april. Her stoppede også Lars Torstensson og Anne Lydolf, det svarede til godt 80 års erfaring i RgF.

Nyvalgte blev Ivanka Sojat Tarp og Bjørn Wilmars, mens Emma Matilde Petersen blev suppleant.

»Det er det vi kan i RgF. Der er så mange dedikerede og dygtige frivillige. Jeg udvalgte mig tre afdelinger og fandt med vilje dygtige personer, som jeg ikke i forvejen kendte alt for meget til. Jeg spurgte de tre, om de ville deltage i bestyrelsesarbejdet og de sagde alle tre ja med det samme,« lyder det stolt fra Frank Andersen.