Nu er en 65-årig mand idømt en lang fængselsstraf.

Hollandsk statsborger har indsmuglet 37 kilo hård narkotika til Danmark.

Nu har han fået sin dom.

Manden blev dømt for i alt fem kørsler med indsmugling af kokain og heroin, som blev overdraget til både identificerede og uidentificerede modtagere.

Det oplyser NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet, i en pressemeddelelse.

Den 65-årig hollandsk statsborger erkendte ved Retten i Randers, at han havde indsmuglet i alt 37 kilo kokain og heroin fra Holland til Danmark.

Indsmuglingen af narkotika skete under anvendelse af biler med særligt indrettede rum, hvor narkotikaen blev gemt under transporten.

Den 65-årige blev dømt for i alt fem ture med leveringer af hård narkotika, som fandt sted i første halvår af 2022. Den indsmuglede narkotika videreoverdrog den 65-årige til både identificerede og uidentificerede modtagere i Danmark.

Han blev idømt 12 års fængsel – og blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Anholdt i Holland

Den 65-årige blev anholdt 5. oktober 2022, hvor NSK slog til ved en større koordineret anholdelsesaktion.

Her blev fem personer anholdt i Danmark – heraf en i Randers og to på Djursland, en person blev anholdt i Montenegro, en blev anholdt i Norge, og tre blev anholdt i Holland, herunder den 65-årige.

De tre hollandske statsborgere er sigtet for i 2022 tilsammen at have indsmuglet over 500 kilo kokain og heroin fra Holland til Danmark, hvor det er afsat til flere kriminelle netværk over hele landet, herunder flere af de danskere, som blev anholdt ved aktionen.

I efterforskningen af sagen har det internationale politisamarbejde spillet en stor rolle.

Her har de danske forbindelsesofficerer i Europol blandt andet bistået den internationale efterforskning i sagen.

Udleveret til Danmark

Den 65-årige hollandske statsborger blev i slutningen af 2022 udleveret fra Holland til retsforfølgning i Danmark.

»Jeg er tilfreds med, at vi har sat ind over for et omfattende og organiseret internationalt narkotikanetværk, der indsmugler og handler med store mængder af hård narkotika. Den lange straf, som domstolene har udmålt, afspejler tydeligt, at der med rette slås hårdt med på organiseret indsmugling og salg af narkotika,« siger Rasmus Gyldenløve Jensen, der er specialanklager i NSK.

Den 65-årige blev desuden fundet skyldig i hæleri, da han over to omgange modtog større pengebeløb, som formodes at være betaling for den leverede narkotika.

Retten valgte samtidig at konfiskere en bil med et særligt indrettet rum til smuglingen af narkotika, ligesom den 65-årige blev udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

jro