På skift har dørene ved arenaens hovedindgang et skilt på, der bebuder, hvilken dør man skal bruge den dag – for det skifter.

AF CECILIE BISGAARD

Hvis du jævnligt kommer i Arena Randers, kan det være, du har undret dig. Det er der i hvert fald flere af vores læsere, der har.

Det sidste lange stykke tid er man blevet mødt ved hovedindgangen af et lille A4-ark, hvor der står noget i stil med ’Benyt denne indgang i dag’.

Der er i alt fire døre ved hovedindgangen, og skiltet rykker med jævne mellemrum rundt, så det er ikke sådan, at det altid sidder på samme dør.

Og hvordan kan det være? Hvorfor er det nødvendigt at hænge et skilt op med, at man skal bruge en specifik dør af de i alt fire døre?

Artiklen fortsætter under billedet

Du er ikke i tvivl om, hvilken dør du skal gå ud gennem, når du har været en tur forbi Arena Randers. Foto: Cecilie Bisgaard

Det har vi spurgt Morten Arnesen, der er direktør for Randers Idrætshaller, om.

»Den enkleste forklaring er, at vi fordeler slitagen. I stedet for vi bruger alle fire døre, så tager vi en dør ad gangen, når behovet ikke er større,« siger han og fortsætter:

»Hvis vi skulle åbne alle døre samtidig, ville der slippe en frygtelig masse kulde ind. Og hvis vi brugte den samme dør hver dag, ville den hurtigere blive slidt. Så vi har valgt, at den uge så bruger vi den dør, og næste uge bruger vi den dør, og ugen efter bruger vi den dør.«

Han fortæller, at det er sådan, at hvis blæsten kommer fra en særlig vinkel, så kan man ikke så godt bruge den yderste dør, og så har en af dørene været i stykker. Derfor har der ikke været »100 procent systematik i det«, og det er nok derfor, brugerne af hallen ikke helt har kunnet regne ud, hvad der foregik med ’Benyt denne indgang i dag’.