2.500 så flere danskere skrabe point til sig under det åbne Tyske mesterskab i motocross, der foregik i Randers.

ADAC MX Masters er for motocross, hvad Tour de France er for cykelsporten.

Og i pinsen blev to afdelinger af det åbne tyske mesterskab i motocross såmænd afviklet i Randers, af Randers Motorsport, på Honda Park DK, der ligger tæt på Brusgård på Clausholmvej.

Løbene tiltrak over 2.500 tilskuere, fik hjælp af 130 frivillige og husede samtidig kørere og hjælpere fra flere europæiske lande over to dage. Løbene fik ros fra især tyske ADAC, der virkede meget imponeret over banens tilstand og at de andre forhold virkede gennemtænkte.

Imponerede tyskere

»Da produktionsfolkene ville til at trække kabler henover startbanen, lød det, at de bare kunne løfte et dæksel og tage strømmen fra den anden side. Strømmen er allerede nedgravet og banen er i en meget god stand. Det var de tydeligvis imponeret over,« fortæller Bo Ørris, der næsten vanen tro var speaker begge dage.

Udover at være radiovært og kendt speaker til blandt andet Randers FC’s hjemmebanekampe, så er han også stor motocross-entusiast med egen hjemmeside om motocros, crossnyt.dk

»Randers Motorsport har i den grad formået at løfte motorsportens niveau i Danmark, og banernes gode tilstand i Danmark er en del af det løft. Det var blandt andet derfor, at du så, at sådan et åbent mesterskab kommer til Randers. Det kommer ikke af sig selv.«

Det har været hårdt benarbejde, gode kontakter og ved at igen og igen at bevise, at Randers Motor Sport kan arrangere store motocrossløb, at det store løb er landet i Randers, har Jan Hvam, der er formand for Randers Motorsport, tidligere fortalt til Din Avis.

Værdifuld erfaring

Og ser du på de sportslige resultater, så fik de randrusianske og danske kørere værdifuld erfaring med hjem fra Randers.

»De fleste af dem er jo vant til at køre mod de samme weekend efter weekend. Her var der tyskere, spaniere og franskmænd at dyste imod. Det giver en anden modstand og mere erfaring,« slår Bo Ørris fast.

Kvalifikationsrunden foregik om lørdagen gennem flere runder, der udskilte 41 kørere. Deres placering blev bestemt gennem tre yderligere løb om søndagen.

I den bedste klasse, MX Masters, kom Glenn Meier, der i 2015 gik på Nørrevangsskolens eliteafdeling, på en samlet 8. plads ud af de 41 kørere.

Meier fik 34 point, mens vinderen, tyske Tom Koch, opnåede hele 70 point, så der er langt op til den ultimative top for de danske talenter.

Mathias Jørgensen fik en 12. plads med 26 point, mens randrusianske Niklas Haagensen, fra Randers Motor Sport, fik en 24. plads med 4 point.

Stefan Bech kom på en 35. plads med 0 point.