Midsommerstemning, bål på vandet, musikalsk underholdning og en kendt båltaler. Det er opskriften, når der fejres sankthans i Tronholmparken.

Op mod 4.000 mennesker plejer traditionen tro at være til sankthansaften i området omkring Randers Havn og Tronholmparken.

Årets båltale bliver holdt af en indfødt randrusianer. Han født på Mariagervej, opvokset i nordbyen og bor i dag blot 600 meter fra sit barndomshjem. Der er tale om den kendte sportskommentator og radiovært fra DR Morten Hausborg.

Han er tidligere blevet kåret som både Årets Fortæller af Danske Sportsjournalister og Årets Reporter ved Prix Radio. Det er dermed en mand med ordet i sin magt, der skal holde årets båltale. Efter talen skal Morten Hausborg en tur på vandet for at tænde bålet.

Randers Dysten

I RandersDysten har 63 procent svaret nej til, om Micki Cheng blev årets båltaler.
En af dem var Michael Nejrup Poulsen fra Tvede. Han gættede også på, at bladene på to træer på Rådhustorvet udenfor Din Avis’ kontor ikke var sprunget ud inden 1. april.
Dermed har han vundet fire billetter til en forestilling på Randers Teater. Han er blevet kontaktet.

Stationspumaerne

Musikken bliver leveret af Langås festorkester Stationspumaerne. Det er et band bestående af professionelle musikere med en svaghed for den danske populærmusiks guldalder fra efterkrigstiden til midten af 70’erne.

Repertoiret består af elskede sange, der oprindeligt blev gjort kendte af Four Jacks, Gustav Winckler, Otto Brandenburg, John Mogensen med flere. Stationspumaerne spiller naturligvis også op, når de mange fremmødte synger Midsommervisen.

Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20, hvor borgmester Torben Hansen byder velkommen. Bålet tændes på vandet en time senere.

gs