Håndværksmuseet laver workshop 29. juni med små håndværksprojekter, og hele sommeren kan man lege ‘Den lille lærling’.

Tag ungerne med på et hyggeligt mini-kursus på Håndværksmuseet, hvor de nørkler med små håndværksprojekter og derigennem lærer klassiske håndværksdiscipliner torsdag 29. juni. Det er helt gratis.

Med fingersnilde og hjælp fra de frivillige på Håndværksmuseet laver ungerne fine håndlavede ting, som de selvfølgelig får med hjem.

Hele sommeren kan I også lege ’Den lille lærling’. Med et hæfte i hånden løser I opgaver rundt om på museet.

»Vi kan mærke, at forældre og bedsteforældre virkelig nyder at lave kreative ting sammen med deres børn og børnebørn. I en lang sommerferie er der endelig tid og ro til at skrue ned for hverdagens høje tempo, hvor der er en masse, alle skal nå,« siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen i en pressemeddelelse.

Terninger, æsker og smykker

I workshoppen kan børnene i år blandt andet sætte deres helt eget præg på malede æsker, festligt hårpynt og personlige smykker til både piger og drenge.

»Hos træfolkene på fjerde sal skal børnene lave en spilleterning ud af træ. De skal slibe bløde kanter på de små, ru træ-kvadrater, og øjnene på terningerne skal naturligvis placeres helt korrekt,« siger museumsinspektøren.

Hos frisørerne kan håret gøres sommerklart, og mon ikke de friske frisører giver lidt hårfarve og en god sludder, som man jo altid skal have ved en frisør.

På Håndværksmuseet er en masse værksteder fra gamle dage – autentiske og fyldt med spændende redskaber. Hele sommerferien kan man udforske museet og bevæge sig rundt med et sjovt opgavehæfte i hånden og løse små opgaver.

»Når hæftet er fyldt ud – og det selvfølgelig er gået godt – får man et diplom og en sød belønning,« tilføjer Lisette Berg Andersen.

gs