Valgnævnet har på et møde godkendt navnet ‘Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater’ som et nyt parti til deltagelse i det kommende folketingsvalg.

Med Valgnævnets godkendelse er der ifølge partiets stifter, Erik Humblebug fra Randers, taget et afgørende skridt i retning af at få opbygget en ny partiorganisation og i forhold til at få stiftet et nyt parti i henhold til Valgnævnets godkendelse.

»Samtidig er det vigtigt at komme i gang med at få samlet de godt 20.000 vælgererklæringer, der vil gøre partiet opstillingsberettiget til næste folketingsvalg,« fortæller partistifteren i en pressemeddelelse.

»Kræfterne bliver i første omgang brugt på at blive repræsenteret i Folketinget. Derfor regner jeg ikke med, at partiet når at stille med kandidater til Europaparlamentet i 2024. Og den nye organisation afgør først i efteråret 2024 om vi har kræfter til at stille med kandidater til kommune- og regionsvalget i 2025.«

Imod dobbeltmandater

»Jeg er sikker på, at det nye parti vil være imod dobbeltmandater. Derfor skal de mandater, der har chance for at komme i Folketinget ikke bruge kræfter på at opnå valg lokalt. Der er brug for gode lokale kræfter, der vil gøre noget for kommuner og regioner. Men det kræver et solidt medlemsgrundlag først,« fortsætter Erik Humblebug.

»Lige nu forsøger jeg at forberede et stiftende årsmøde for Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater i weekenden 16. – 17. september. Og jeg håber, at det bliver muligt at holde mødet på Hvidsten Kro.«

Erik Humblebug har personligt været meget optaget af de værdier, som den frie verden kæmpede for under 2. Verdenskrig.

»Vi kan straffe eller belønne mennesker for det de gør, ikke for det de er. Samtidigt er det et vigtigt princip for Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater at de stærke hjælper de svage,« pointerer han:

»Vores frihed afhænger også af, at dem der har magt, også kæmper for dem, der ikke har det. Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater vil være en stemme for dem, der ingen stemme har. Samtidigt vil vi gerne give en stemme til dem, der ved, at vi kun giver danskerne en bedre fremtid, hvis det gælder alle danskere.«