På strækningen mellem den Blå Bro og Randers Naturcenter langs Gudenåen har opmærksomme borgere måske opdaget, at stien er ved at ændre karakter. Krattet er ryddet, så der er kommet bedre udsigt til vandet. Langs stien er der også opsat 14 pæle med QR-koder, der giver adgang til spændende fortællinger om naturen og kulturhistorien langs Danmarks eneste flod.

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Fortællingerne er alle formidlet i et ungdommeligt sprog.

»Vi vil gerne gøre det mere hipt at opleve naturen og give en god oplevelse til unge mennesker, samtidig med at vi formidler naturhistorien. Derfor har vi i forbindelse med udviklingen af formidlingsprojektet Tidsrejsen skabt Ungdommens Gudenå. Men alle er naturligvis velkomne til at benytte den nye sti,« siger Rasmus Hansen, der er skov- og landskabsingeniør i Randers Kommune, i pressemeddelelsen.

Ungdommens Gudenå ber etableret i samarbejde med Randers Naturcenter, Museum Østjylland og Randers Ungdomsskole med støtte fra Nordea-fonden.

Første etape er QR-koderne med deres forætllinger, som er skabt i et samarbejde mellem naturcentret og museet. Ud mod vandet bliver der på en del af strækningen i løbet af sommeren opsat flere bænke.

Der kommer blandt andet en fire meter lang egetræsbænk med form som en laks. Formålet er at skabe et anderledes, hyggeligt og spændende mødested i den bynære natur. Der kommer også en lille bålplads.

sas