1.000 børn og voksne besøgte Regionshospitalet Randers til Åbent Hospital.

I løbet af de tre timer, hvor Regionshospitalet Randers holdt Åbent Hospital, slog omkring 1.000 børn og voksne vejen forbi, og de havde følgeskab af et utal af bamser og andre krammedyr, som blev tilset og behandlet i Bamseklinikken, der var én af de mange ting, man kunne opleve på dagen.

»Det er simpelthen fantastisk, at så mange mennesker vælger at besøge os. Vi har haft gæster i alle aldre, og flere var afsted med børn, forældre og bedsteforældre. Det er en rigtig god måde at vise offentligheden, hvad vi arbejder med hver eneste dag,« siger lægefaglig direktør Lone Winther Jensen i en pressemeddelelse.

Bamseklinik og flæskestegssyning

Børnene kunne prøve at sy i en flæskesteg for at se, om man måske går rundt med en kirurg i maven.

Det var også muligt at komme på rundvisning i Patientkøkkenet og i de skjulte gange i kælderen under stuerne. Og så kunne man blandt andet komme ind i en ambulance, lære om fødsler, se hvordan en intensivstue er indrettet og blive klogere på, hvordan det er at være indlagt på en medicinsk stue.

Og det hele foregik i børnehøjde.

Sygehuset var i børnehøjde, da der var Åbent Hospital på Regionshospitalet Randers i søndags. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Sygehuset var i børnehøjde, da der var Åbent Hospital på Regionshospitalet Randers i søndags. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Sygehuset var i børnehøjde, da der var Åbent Hospital på Regionshospitalet Randers i søndags. Foto: Helle Brandstrup Larsen