Endnu en dom er faldet i en omfattende narko-sag.

En 25-årig hollandsk mand er idømt 12 års fængsel for at have indsmuglet store mængder hård narkotika fra Holland til Danmark.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Retssagen blev ført som tilståelsessag ved Retten i Randers – her blev den 25-årige hollænder altså idømt 12 års fængsel for i seks konkrete tilfælde at have indsmuglet i alt 34 kilo hård narkotika fra Holland til Danmark i en periode fra februar til april 2022.

Den 25-årige blev dømt for i alt seks leveringer af hård narkotika, som blev overdraget til forskellige modtagere på tværs af landet. Indsmuglingen skete i en bil med et særligt indrettet rum, hvor han gemte narkotika under transporten.

Fem anholdt i Danmark

Den nu dømte blev anholdt den 5. oktober 2022, hvor NSK slog til ved en større koordineret anholdelsesaktion.

Fem af anholdelserne er foretaget i Danmark, hvor to mænd blev anholdt i Randers, mens de øvrige anholdelser skete i Odense, i Hirtshals og på Djursland.

I alt blev blev fem personer anholdt i Danmark, en person blev anholdt i Montenegro, en blev anholdt i Norge og tre blev anholdt i Holland. Flere personer er tidligere dømt i samme sagskompleks.

Specialanklager i NSK, Rasmus Gyldenløve Jensen, siger:

»Jeg er tilfreds med dommen, der endnu en gang understreger at narkotikakriminalitet bliver taget meget alvorligt og straffes hårdt. Jeg er også tilfreds med, at vi med et godt samarbejde på tværs af landegrænser har kunnet stoppe et netværk af organiserede kriminelle,« siger Rasmus Gyldenløve Jensen, specialanklager i NSK.

Bilen, som den 25-årige benyttede til indsmuglingerne, blev konfiskeret af retten, og han blev samtidig idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

Den 25-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.