111 cyklister fik monteret digital sporingsenhed. Randers Kommune undersøger, om det kan måle huller i asfalten. Cyklisterne håber det kan forhindre cykeltyverier.

111 cyklister dukkede op på den tidligere parkeringsplads mellem Trangstræde og busterminalen og stod tålmodigt i kø, mens hver cyklist blev registreret og derefter fik udleveret en plastic-dims med en sender i.

Derefter blev senderen aktiveret, så appen ’Cork by FINDRS’ fandt signalet.

Randers Kommunes tiltag ’Randers Cykelby’ har sat gang i et pilotprojekt. Formålet er blandt andet at undersøge hvor langt cyklen kører, hvor den parkerer, afdække cykelstien og vejens kvalitet (huller) og eventuelle styrt.

111 fik udleveret en sender til cyklen. Denne her var til konens elcykel. Foto: Kian Johansen

Nej tak til cykeltyve

Og lokkemaden var helt klart et spinkelt håb om, at senderen ville kunne være med til at nedbringe cykeltyverier. For når en cykel bliver meldt stjålet via appen, så vil de andre cykler med samme slags sender hjælpe til med at spore cyklen.

»Min cykel blev stjålet lige ud foran kommunens administrationsbygning. Der kom simpelthen en mand, der helt roligt gik hen, tog cyklen og satte den på en cykelanhænger på bilen,« fortalte en i køen, mens Malene Mikkelsen fra Vorup havde taget sin søns cykel med for at få en sender.

»Hans cykel holder tit inde i byen om aftenen, når han er på arbejde. så det her er en ekstra sikkerhed, hvis den nu skulle blive stjålet,« lød det.

Også pensionisterne Inge og Bent Glantz Jørgensen havde taget turen ind til midtbyen med deres cykler.

»Vi skal snart ud at rejse i en længere periode, så det vil give en ekstra sikkerhed, hvis der skulle være indbrud. Vi ved godt, at cykeltyvene måske ikke lige bliver i Randers, men så har vi da gjort noget.«

Kommunikationsmedarbejder Jacob Piil ( i gult) og en del andre medarbejdere fra ’Randers Cykelby’ fik deres sag for med at hjælpe med at installere 111 cyklisters nye sender. Foto: Kian Johansen

Sender kun lokal

»Det med at forebygge cykeltyverier virker kun lokalt. Populært sagt, hvis cyklen bliver i Randers,« kunne kommunikationsmedarbejder fra Randers Kommune, Jacob Piil forklare.

Og det var en anden af cyklisterne godt klar over. Han var helt med på, at dimsen i konens elcykel mest kan hjælpe kommunen og alle andre med data.

»Vi hjælper andre med data og får en lille smule sikkerhed for det. Det er da fint. Jeg tænker da bare, at det her snart kommer til at være et krav fra forsikringsselskaberne, så vi er bare på forkant.«

Så her fra Din Avis kommer vi med en klar opfordring til cykeltyve: »Vil du ikke nok blive i Randers, hvis du stjæler en cykel, så vi kan finde dig.«

Plastic-dimsen sørgede cykelmekaniker Stefan Bødker for at montere. Og vi skal hilse at sige, at han ene mand kom på arbejde. Han knoklede med at hive det ene gummigreb af styret, for så at proppe senderen ind i hulningen. Eller finde andre gode steder på cyklen, der kunne rumme senderen.

»Vi deler vi de sidste sendere ud 10. oktober om eftermiddagen til et arrangement i midtbyen,« kunne Jacob Piil fra Randers Kommune forklare.