Hun hjælper økonomisk og socialt udsatte i Dronning. Vibeke Kjeldbjerg fik fredag skulderklap for indsatsen.

Hun er en ildsjæl, som bruger sit overskud både af klingende mønt, fysisk og mentalt på dem i vores samfund, som har det svært, og det har hun i øvrigt gjort i mange år.

Fredag fik Vibeke Kjeldbjerg så et skulderklap fra Dansk Folkehjælps Djurs-Randers-afdeling, der gav hende titlen ’Årets folkehjælper’.

Det var afdelingsformand for Dansk Folkehjælps Djurs-Randers-afdeling, Dorte Phillip, der sammen med købmand Jesper Stenberg og Heidi, der er ansat i Rema 1000-butikken i Dronningborg, overrakte hende både diplom og et billede. Derefter blev det fejret med bobler og kagemand sponseret af Rema 1000.

De ansatte i butikken kender Vibeke Kjeldbjerg særdeles godt. For det er her, hun samarbejder med især Rema 1000 om at skaffe mad og hjælp til socialt udsatte i Dronning.

Dorte Phillip, Vibeke Kjeldbjerg, Søren Kim Phillip fra Dansk Folkehjælp og Heidi fra Rema 1000 viste fredag kunderne i Rema 1000, at der findes frivillige, der hjælper – fordi de kan. Pressefoto

Hjælper, hvor hun kan

Hun startede for år tilbage juleteamet for udsatte i Randers, som dog blev for stor en succes, og som tog for meget tid. Det er derfor overladt til andre kræfter i dag.

Nu hjælper hun økonomisk og socialt udsatte i området både med mad og med diverse fornødenheder, som der kan være brug for i en svær situation. Rygtet går fra mund til mund og fra de, hun tidligere har hjulpet, til dem, som nu har behovet.

»Vibeke blev rigtig glad og også lidt rørt. Hun er meget glad for anerkendelsen og vil dog også nævne, at hun har et par faste hjælpere, som også skal roses,« siger Dorte Phillip.

»Vibeke har de seneste år som en del af sit virke i samarbejde med Rema 1000 i Dronningborg uddelt butikkens overskudsmad i forbindelse med helligdagslukning, hvilket kræver både tid og et stort overblik i forhold til organisering. Det var faktisk Rema 1000-medarbejderne, som havde lagt mærke til, hvor meget hun handlede, og som så spurgte ind til det, hvorefter butikken tilbød overskudsvarerne til hende,« fortæller Dorte Phillip om årsagen til at Vibeke Kjeldbjerg fik prisen.