Millioner på vej til en bagerbutik i Mellerup, vineri i Læsten og landsbyen Mejlby uden for Randers

Tre heldige projekter i Læsten, Mejlby og Mellerup har fået støtte for godt 1,4 millioner kroner.

Det er støttemidler fra LAG Randers-Favrskov (LAG står for Lokal Aktions Gruppe, red.) der er blevet uddelt.

De lokale aktionsgrupper (LAG) er med til at skabe udvikling, innovation og vækst i landdistrikterne og i lokalsamfundene – blandt andet ved at give tilskud til erhvervsprojekter i landområderne, her der både EU-midler og rent lokale tilskud i spil.

I Randers Kommune fik tre tiltag støtte.

Det første projekt er Bagerboden i Mellerup, der fik 400.000 kroner i støtte til et projekt der er anslået til at koste det dobbelte.

Bagerboden startede i oktober 2022, med en lille selvbetjent bod og produktion i privaten. Der har været et ønske om at udvide med etablering af lokaler til produktion og salg, og afholdelse af kurser. I en gammel staldlænge skal der indrettes et lille selvbetjent salgslokale, et større betjent salgslokale, samt bageri med inventar, depot og toilet.

Bagerboden i Mellerup blev etableret i 2022. Nu er der givet 400.000 kroner i støtte, så der kan indrettes lokaler til salg og produktion. Indsendt foto

Fra vineri til glamping

Succesen Cold Hand Winery i Læsten har fået tildelt 473.341,50 kroner til at etablere yderligere 7 overnatningsenheder. Der skal etableres fem glampinghytter (der er luksuscamping uden alt det sure, der plejer at følge med campinglivet, red.)

Samtidig skal der bygges en platform med Wildcamp og en platform med handikapadgang, en toilet/bad bygning, ny butik med køleinventar og et fast tag på udendørsrestauranten. Det samlede projekt er anslået til at koste 1.035.836 kr og Cold Hand Winery har fået halvdelen i støtte.

I landsbyen Mejlby nord for Randers har Mejlby Borgerforening fået en halv million kroner i støtte til et projekt der kommer til at koste mindst 3.314.686 kroner.

Mejlby Borgerforening vil skabe en attraktiv plads centralt i byen. Aktivitetspladsen skal indeholde basket, fitness og pannabane. Mellem de beplantede bakker vil en løbehjulsbane sno sig, og der vil være en legeplads for mindre børn. Et andet område bliver fællespladsen med to store madpakkehuse. LAG Randers-Favrskov har præciseret at støtten målrettes legeplads og madpakkehus.