Et stort ønske om at hjælpe andre familier med børn med særlige behov, fik hende først til at opdrætte marsvin. Senere gav det hende en anden idé, som hun vandt ‘Hestens Hule’ med.

AF CECILIE BISGAARD

Da Carol Sannes’ søn var syv år gammel, blev han diagnosticeret med adhd og angst. Året forinden havde hun fået en besked fra sønnens skole – en privatskole: tre uger inde i 0. klasse meddelte de hende, at skolen desværre ikke kunne imødekomme hans behov og dermed måtte smide ham ud med dags varsel.

»Det var en ekstrem mavepuster. Jeg var ulykkelig på mit barns vegne. Hvordan skulle jeg forklare ham, at han ikke skulle hen i skolen til sine kammerater mere? Hvordan forklarer man det til et lille barn?« fortæller hun.

Den mavepuster blev starten på en rejse, der blandt andet byder på terapi-marsvin, kirsebærsten og bløde bamser, der i virkeligheden er et redskab til folk, der har det svært. Den blev starten på Carol Sannes’ iværksættereventyr.

Det værste som mor

Efter det første møde med systemet satte Carol Sannes, der bor i Haslund, alt ind på at finde ud af, hvordan hun kunne hjælpe sin søn til at få det bedste liv med de kognitive udfordringer, han havde.

»Der kom en løve op i mig. Mit fighter-gen satte i den grad ind. Jeg skulle nok sørge for, at han fik et godt liv trods hans særlige behov. Der var ikke nogen, der skulle bestemme, hvad min søn kunne og ikke kunne,« siger hun.

Skoletiden var hård. Hun betegner den faktisk som »et inklusions-mareridt for os og min søn«. Hun gjorde sit bedste for, at han ikke skulle føle sig forkert. Hun kæmpede for at få ham i en special-sfo. Han koblede af foran computeren, så hun undersøgte, hvilke spil der ville være gode til børn med adhd. De fik en trampolin, fordi den var sansestimulerende for ham. Men det var ikke altid, at de ting var nok.

»Der er ikke noget værre som mor end at se, at ens barn har det skidt, uden man kan gøre noget ved det. Man vil gøre alt,« siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Carol Sannes’ lager af Floofers ligger i et industrikvarter i Randers, hvor der også er et showroom, så du selv kan mærke de bløde tyngdebamser. Foto: Cecilie Bisgaard

Marsvinet Frodo blev redningen

Og det er her, at marsvinene kommer ind i billedet.

Da sønnen blev otte år, fik han marsvinet Frodo i gave. Carol Sannes er selv opvokset med dyr, så hun ville gerne have dyr i familien, men hun vidste, at det ville være for stressende for sønnen og familien med en hund. Derfor faldt valget på marsvin, der i Carol Sannes hjemland Canada er godkendt som terapi-dyr.

»Der var en dag, hvor han havde haft en rigtig dårlig dag i skolen. Han var igen blevet mobbet, og han havde ikke sovet så godt dagen før. Han var i mistrivsel. Han var ked af det, han var vred. Han var overstimuleret, og jeg kunne bare ikke trøste ham,« fortæller hun og fortsætter:

»Så gik han hen og tog Frodo op og satte sig i vores store hjørnesofa med marsvinet på brystet. Jeg kunne se, hvordan han skiftede udtryk. Efter en halv time var han faldet helt til ro, og jeg tænkte, at det var lige godt pokkers. Han var som forvandlet.«

Det blev startskuddet til Carol Sannes’ marsvin-opdræt.

Parringen gik i stå

Marsvinene blev primært formidlet videre til andre familier, hvor børnene havde særlige behov. Da opdrættet var på sit højeste, havde Carol Sannes et sanserum, hvor i alt 50 marsvin boede, og i cirka otte år var familiens hjem fyldt med de små, bløde gnavere.

Men marsvin har deres egen vilje, og selvom efterspørgslen på unger var høj, så ville de bare ikke parre sig.

»Jeg satte Tom Jones på, jeg dæmpede lyset, men der var intet, der hjalp. Det føltes forfærdeligt, at jeg ikke kunne hjælpe alle dem, der havde brug for et terapi-marsvin,« siger hun.

Nogenlunde samtidig flyttede sønnen hjemmefra, og Carol Sannes fik et arbejde, efter hun selv havde været ramt af systemstress.

»Jeg sagde til en nabo, at jeg godt gad lave et alternativ til levende marsvin, der stadig kunne hjælpe børn med særlige udfordringer. Min nabo svarede, at ’hun kunne da sy’,« griner hun og fortsætter:

»Så satte vi os ned og designede, hvordan det kunne se ud. Jeg tog alt det, som har hjulpet min søn gennem årene, og så kogte jeg det ned i én tyngdebamse.«

Det blev i december 2019 til den allerførste prototype på en Floofer.

Børn spejler sig i bamserne

Carol Sannes havde altid kaldt sine marsvin for fluffy floofers, så derfor lå navnet lige til højrebenet – og den første Floofer var selvfølgelig også et marsvin.

»En Floofer er et redskab forklædt som en bamse. Der skulle være kugler i – men ikke store kugler, så derfor valgte jeg kirsebærsten, for de kan både varmes op og fryses ned. Der er ingen skarpe kanter, den er blød, og den kan vaskes,« siger hun.

Der findes 18 forskellige Floofers, og de har alle sammen et navn og hver sin historie. De er store, bløde tøjbamser med en udtagelig pose med kirsebærsten i maven. Poserne vejer op mod 2,4 kilo, for bamserne er tyngdebamser – efter samme koncept som tyngdedyner.

Artiklen fortsætter under billedet

Hver bamse har sit eget navn og sin egen personlighed. På den måde kan børn – og andre – spejle sig i sin Floofer. Det her er Kaninen Karla. Hun har svært ved at falde til ro, når hun skal sove. Foto: Cecilie Bisgaard

»Kaninen Karla har så meget knald på dagen lang. Hun hopper rundt, og alt er interessant. Hun kan ikke finde ro, når hun skal sove, så hun har brug for hjælp. Zander Zebrahund er genert, og han føler sig udenfor og anderledes. Han har brug for en god ven for at blive mere modig,« fortæller Carol Sannes og fortsætter:

»Der er 18 forskellige historier med små klip fra virkeligheden, så børnene har noget at spejle sig i. Jeg hører ofte om børn og forældre, der læser om Floofers sammen, og så siger barnet ’den vil jeg have, mor, for den er ligesom mig’.«

Startede op under pandemi

Da Carol Sannes, mens corona buldrede afsted i starten af 2020, satte sig ned for at lave en forretningsplan, havde hun tænkt, at hendes Floofers skulle hjælpe andre børn som hendes søn.

»Men hold da op, alle mennesker har brug for en Floofer – for eksempel unge og voksne med angst, autisme og ptsd, der stadig skal passe deres arbejde, eller som smertelindring eller til ældre med demens. Det er tænkt som et hjælpemiddel, hvor jeg har forsøgt at fjerne det kliniske og gøre den mere nuttet og imødekommende. Det er til alle, som har brug for ekstra tryghed eller en ven, når alting bliver overvældende,« siger hun.

For at få sin iværksætterdrøm til at gå i opfyldelse tog hun og manden lån i deres hus.

»Hvis det skulle være, så skulle det være nu,« siger Carol Sannes, der var 50 år, da hun gik ned banken for at oprette en erhvervskonto.

Historier er det hele værd

Da Floofers var i sin spæde start, blev Carol Sannes spurgt, om hun ville være med i Hestens Hule – den lokale pendant til Løvens Hule.

»Jeg har angst, så jeg skulle aldeles ikke være med. Men jeg blev alligevel overtalt, og den sidste nat inden fik jeg næsten ikke sovet. Men det hjalp, at der ikke var noget publikum på grund af corona,« siger hun.

Der var flere af investorerne, der godt kunne se en idé i Carol Sannes’ projekt – hun vandt faktisk førstepræmien. En af ’hestene’ sagde til hende, at hun ikke skulle arbejde deltid ved siden af – hun skulle gå all in. Og det gjorde hun så, og i dag er han hendes partner i virksomheden Floofers, der ligger på Messingvej i industrikvarteret i det sydlige Vorup.

Artiklen fortsætter under billedet

Hver Floofer bliver fyldt med mellem 0,5 og 2,4 kilo kirsebærsten. Det giver bamsen en tyngde, og samtidig kan kirsebærstenene både varmes og fryses ned. Foto: Cecilie Bisgaard

»Det er superhårdt at være iværksætter, men historierne fra glade Floofer-kunder gør, at jeg bliver ved. Jeg bliver enormt rørt. Jeg har haft mange forældre, der har fortalt mig, at deres barn havde svært ved at falde i søvn og blive i søvnen. Så fik de en Floofer, og nu tager putningen maksimalt 20 minutter, og deres barn sover hele natten, og deres trivsel er blevet bedre,« fortæller hun.

Handler ikke om at blive rig

Det er Carol Sannes plan, at Floofers skal bygges stille og roligt op. Men allerede nu er hun klar til at indtage et nyt marked. For nylig er hun nemlig begyndt at sælge til Norge.

»Det er sindssygt spændende, og Floofers bliver ved med at blive større. Fra en lille bitte idé – ’gad vide, om jeg kan hjælpe andre mennesker’ – til jeg nu har bestilt 700 Floofers til julehandlen,« siger hun og fortsætter:

»Hvis bare Floofers hjælper én familie, så er det fuldstændig fantastisk. For mig har det aldrig handlet om at blive rig. Jeg vil bare gerne hjælpe andre, der er i en sårbar situation i deres liv.«

Og i dag stortrives hendes søn, som nu er blevet 23 år.

»Han har en god karriere, en sød kæreste og er glad for livet. Det gør mig stolt at se min søn lykkelig. Absolut hver en kamp værd – han er min inspirationskilde,« siger den stolte mor.

Carol Sannes sælger primært sine tyngdebamser gennem webshoppen Floofers.dk, men på adressen på Messingvej er der også et showroom, hvor du kan komme ind for at mærke og opleve de forskellige Floofers.