Vi har udvalgt 10 navne til ‘Bar Roma’. Stem på din favorit på vores hjemmeside og vind teaterbilletter.

Der er kommet over 140 forskellige bud på, hvad vi skal kalde den liggende statue på Thors Trappe. Nu har vi udvalgt de ti bedste bud.

Se de 10 bud herunder. Her kan du også læse, hvorfor vi bør kalde ’Bar Roma’ netop dét navn.

Konkurrencen løber til 21. december.

Væltepeter

(Det har 12 læsere foreslået.)

»Der findes et hav af børnelegetøj (Væltepetere), der godt kan ligne Bar Roma (farverne taget i betragtning),« skriver Flemming Christensen fra Spentrup.

Bar Roma

(Det har tre læsere foreslået.)

»Jeg syntes det er manglende respekt for kunstværket og kunstneren. Navnet er selvfølgelig ’Bar Roma’, navnet der blev givet ved afsløringen. Kunst må gerne bringe noget nyt, noget ud over det sædvanlige, selvfølgelig er det individuelt, hvilken reaktion det fremkalder hos den enkelte. Det én finder smukt, kan være ligegyldigt for en anden. Det afhænger af øjet der ser. Prøv at se ’Bar Roma’s” smukke klare farver, der lyser op her i vintermørket. Så lad nu navnet være ’Bar Roma’ og læs eventuelt om historien bag tilblivelsen af figuren, skriver Jonna Bisgaard til os. Hun har sammen med tre andre foreslået, at vi beholder originalnavnet.

Blå Thor

(Tre har foreslået det.)

»Han fik sit kælenavn kor tid efter afsløringen. Vi var en lille munter flok der blev hængende lidt for længe ved de Blå Thor. Erik A. Frandsen kom forbi og hørte som en af de første det nye navn. Han slog ud med armene, smilede og sagde ’måske’,« skriver Karsten Holm

Fejltrin

(Tre har foreslået det.)

Dog var Signe Odgaards lidt mere kompliceret. Hun foreslog navnet ’Lapsus’, der blandt andet betyder fejltrin. Vi gik med den mere folkelige version, fejltrin.

Head Fall

(To har foreslået navnet.)

»Jeg synes navnet Head Fall er et godt bud. Det stemmer jeg for. Vi har Red Fall i den anden ende af Østervold, så bliver der en akse, en sammenhæng,« skriver Lena B. Henriksen

Klodsmajoren

(To læsere har foreslået det.)

»Et godt udtryk for en der er faldt uheldigt,« mener Alis Randrup Christensen, der dog kalder ham klodsmajor i ental.

Skvat Karl

Det foreslår Jacob Holm. Det er efter Thors Kasket Karl, at navnet kommer. »Jeg kan virkelig godt lide Erik A. Frandsens Bar Roma. Og som en kærlig og folkelig modtagelse foreslår jeg Skvat Karl.«

Dumle

Poul Strangholt: »Jeg tænkte ved første blik på chokoladen Dumle, det må han sikkert ikke hedde, så forslaget er så Rumle.« Vi tager chancen og siger Dumle.

Faldbert

»Begrundelse må være åbenlys,« skriver Jens Jensen.

McKabert

Det er Peter Jensen der har givet dette bud. Sandsynligvis er det et ordspil på den farverige klovn ’Ronald McDonald’, der af og til gæster fastfoodkæden McDonalds. Det danske ord makabert betyder frastødende eller uhyggelig og er ofte forbundet med død, blod og sygdom.