Det nye udstyr skal styrke læringsmiljøet og give vigtige kompetencer til næste generation af dygtige faglærte.

Som del af en samlet fondsdonation på 100 millioner kroner har Nordea-fondens Værkstedspulje doneret knap tre millioner kroner til Tradium til projektet ‘Grønnere værksteder / smede, malere og overfladebehandlere’.

Det skriver Tradium i en pressemeddelelse.

»Vi er meget taknemmelige for donationen fra Nordea-fondens Værkstedspulje. Investering i nyt og moderne udstyr giver attraktive uddannelser, styrker læringsmiljøet og giver mulighed for at tilbyde relevante kurser inden for videreuddannelse og jobtræning. Det bliver dermed også en investering, der kommer samfundet til gode gennem de elever og kursister, der bliver uddannet på udstyret,« siger Lars Michael Madsen, der er direktør på Tradium, i pressemeddelelsen.

På Tradiums maler- og overfladebehandlerafdelinger vil midlerne blive brugt til en container til sandblæsning, en container til metallisering og et mobilt anlæg til ‘iceblasting’.

Grøn vinkel på det hele

Sandblæsningen gør det muligt for elever og kursister selv hurtigt og effektivt at afrense emner malet i forbindelse med undervisning, så disse emner kan genbruges.

Med et anlæg til ‘iceblasting’ vil eleverne lære en ny metode til rensning af stort set alle overflader, der er miljøvenlig, effektiv og udgiftsbesparende.

På smedafdelingen skal en 25 år gammel CO2-laserskærer erstattes med en ny fiberlaserskærer, der har lavere driftsomkostninger, større kapacitet og kan håndtere flere materialetyper og tykkelser.

»Der er en grøn vinkel på de her investeringer – både i forhold til at vi på skolen bruger færre ressourcer og kan genanvende mere, og i forhold til at fremtidens faglærte får viden om og kompetencer i udstyr, der kan styrke den grønne omstilling,« siger direktøren.

sra