Lars Axel Nielsen og Bo Ratz Larsen har meldt sig ud af Nye Borgerlige. Nu er de løsgængere i byrådet, indtil de finder et nyt borgerligt parti.

»I lyset af alle de meget mærkelige ting, der er sket i Nye Borgerlige, så kan vi (Lars Axel Nielsen og Bo Ratz Larsen, red.) ikke længere se os selv i det projekt, der startede Nye Borgerlige tilbage i 2016. Derfor er vi kommet til den konklusion, at vi er nødsaget til at melde os ud af Nye Borgerlige,« skriver byrådspolitikerne Lars Axel Nielsen og Bo Ratz Larsen på deres Facebook-profiler torsdag i sidste uge.

Bo Ratz fra Randers har en baggrund som lærer og har været aktiv i lokalpolitik i Randers siden 2021, da han blev valgt ind i byrådet med 335 personlige stemmer. Dengang stillede han op for Det Konservative Folkeparti, inden han skiftede til Nye Borgerlige.

Den uddannede kølemontør Lars Axel Nielsen fra Øster Tørslev fik 473 personlige stemmer for Partiet Nye Borgerlige ved det seneste kommunalvalg.

»Vi vil i den næste periode, som løsgængere i byrådet, søge kontakt til de blå partier, der er kommet med en invitation til os om at blive medlem af deres parti. Vi vil tage os god tid, og når vi er kommet til en afgørelse på, hvor vores politiske virke skal fortsætte, så vil vi naturligvis melde ud om det,« skriver de to.

»Vi tror ikke længere på projektet. Selv om partiet får en ny ledelse, så har partiet ikke nogen fremtid,« siger Lars Axel Nielsen til DR.