Randers og Norddjurs Kommuner ser nu frem til at kunne fortsætte udviklingen af natur og friluftsliv i naturparken.

Udviklingen af en rig natur og gode muligheder for friluftsliv kan fortsætte i Naturpark Randers Fjord, der netop er blevet genmærket som Dansk Naturpark. Danske Naturparker er en mærkningsordning for større sammenhængende naturområder, der udvikler natur, friluftsliv og lokal identitet, som Friluftsrådet står bag. Mærkningen gælder i fem år.

Naturpark Randers Fjord blev optaget i Danske Naturparker i 2018.

»Vi er rigtig glade for at kunne genmærke Naturpark Randers Fjord som Dansk Naturpark. Kommunerne har arbejdet ambitiøst med udvikling af naturen og mulighederne for friluftsliv i området, og så er der mange engagerede frivillige, som er med til at løfte naturparken. Det er noget, som kan være til inspiration i mange andre kommuner,« siger Mads Ellegaard, bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Friluftsrådet roser Naturpark Randers Fjord for at sætte gang i mange initiativer, blandt meget andet anlæggelsen af stenrev ved Udbyhøj og genslyngning af Øster Tørslev Å. Der er etableret hotspots med shelters rundt om i naturparken, der sammen med blandt andet formidlingsplatformen Kanonbåden er med til at skabe nye muligheder for oplevelser i naturparken.

Langsigtet arbejde

I Randers og Norddjurs Kommuner er man stolte og glade for at få fornyet det kvalitetsstempel, det er at være en del af Danske Naturparker.

”Genmærkningen er et synligt bevis på, at vi har fået sat gang i nogle af de rigtige ting i naturparken. Det er et langsigtet arbejde, hvor vi to kommuner i samspil med lodsejere, virksomheder, borgere og andre aktører i området sammen skaber nye muligheder for både naturen og de oplevelser, som vi mennesker kan få i naturparken. At vi fortsat kan bryste os af dette kvalitetsstempel fra Friluftsrådet giver helt sikkert alle parter en ekstra energi til at forsætte med det gode arbejde,« siger formand for Randers Kommunes landdistriktsudvalg, Anne Hjortshøj.

»Jeg vil gerne takke de mange lokale ildsjæle og de aktører, der dagligt sørger for at vores naturpark byder på spændende oplevelser. Det er helt sikkert også deres fortjeneste, at vi nu for anden gang er officiel naturpark under Friluftsrådet,« siger Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur – og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

I begge kommuner ser man nu frem til det videre arbejde med udviklingen af Naturpark Randers Fjord. For den kommende periode er der allerede igangsat initiativer. Det handler blandt andet om et ambitiøst vandrestiprojekt, der skal give flere adgang til naturen.