Da transfervinduet lukkede til midnat 1. februar var Hornbæk-talentet Filip Bundgaard solgt for det største beløb i klubbens historie. Få overblikket over Randers FCs handler.

Randers FC sælger blå hingst. Bliver til gul fugl i Brøndby.

Den mest markante nyhed i denne vinters transfervindue i Superligaen, er salget af den 19-årige angriber Filip Bundgaard fra Randers FC.

Både AGF og FC Nordsjælland bejlede til ham. Og der har tidligere været bud fra udlandet. Men det endte med, at han røg til vestegnen for det største beløb, der nogensinde er betalt for en spiller fra Randers FC.

Ifølge B.T. betaler Brøndby tre millioner euro eller godt 22 millioner kroner for talentet fra Hornbæk.

»Det er en stor dag for Filip og for Randers FC. Vi har solgt en af vores egne store talenter, der har taget turen hele vejen op gennem systemet, for et rekordstort beløb. Det er en handel, som vi kan være stolte af i Randers FC. Vi havde selvfølgelig ønsket at beholde Filip rent sportsligt. Men vi bliver også nødt til at lytte til spillerens eget ønske samt den økonomi, der er i det for os i form af en overgangssum og et potentielt videresalg,« siger Randers-sportsdirektør Søren Pedersen til klubbens hjemmeside.

Filip Bundgaard har scoret 11 mål i 87 kampe for Randers FC.

»Mit skifte til Brøndby er et vigtigt skridt i min karriere. Jeg kommer til Brøndby for at arbejde hårdt og bidrage med alt, hvad jeg har,« siger Filip Bundgaard til Brøndbys hjemmeside.

1. divisions-spillere hentet

Til gengæld har Randers FC hentet spillere fra to 1. divisionsklubber.

Både Muamer Brajanac fra Hobro IK og Tammer Bany fra B93 blev hentet ind de sidste timer før midnat.

Muamer Brajanac scorede 26 mål i 66 kampe for Hobro IK. Han stod til at have kontraktudløb med klubben i sommeren 2024, hvilket gjorde købssummen ret lille. Angiveligt har Randers FC givet en halv million kroner, men det er ikke bekræftet.

Det tidligere FCK- og Brøndby-talent, der også har været i AC Horsens og norske Aalesund, har kontrakt frem til sommeren 2027.

»Han har målnæse, er arbejdsom, ydmyg og er en holdspiller. Vi tror på, at han kommer til at passe godt ind i vores setup her i Randers,« siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Muamer Brajanac har scoret 26 mål i 66 kampe for 1. divisionsklubben Hobro IK. Nu skal han spille for Randers FC. Pressefoto: Hobro IK

20-årige Tammer Bany står noteret for 3 mål og 4 assists i 14 kampe i NordicBet Ligaen for B.93 i denne sæson.

»Tammer har fået lidt af et gennembrud i 1. division i efteråret. Han er kun lige fyldt 20 år og har virkelig fremtiden foran sig. Det er selvfølgelig ikke én som fra første dag skal ind og gøre en kæmpe forskel, men jeg tror hurtigt, man vil se, at han er en spiller, der vil kunne gøre ondt på modstanderne,« udtaler Søren Pedersen.

I Randers lukker han det hul, som salget af Alhaji Kamara til FC Midtjylland skabte tidligere torsdag på transfervinduets sidste dag. Her forlyder det, at salgsprisen var omkring en million kroner.

Alhaji Kamara bliver forenet med tidligere Randers FC-træner Thomas Thomasberg i FC Midtjylland. Foto: Randers FC

Her er lejesvendene

Længe før transfervinduet klappede i, hentede Randers FC målmanden Emmanuel Ogura fra FC Nordsjælland. Den 21-årige keeper er hentet som erstatning for Alexander Nybo, der for nyligt har indstillet karriere.

To nye forstærkninger er hentet ind på lejeaftaler med en købsoption.

Første lejede forstærkning er venstrebacken Oliver Zandén, der er hentet i den franske Ligue 1-klub Toulouse på en etårig lejeaftale, hvor der i aftalen som sagt ligger en købsoption.

Den lynhurtige angriber 21-årige Mohammed Fuseini er lejet af Randers FC. Også her er der en købsoption. Angriberen kommer fra østrigske SK Sturm Graz.

Mohammed Fuseini (angriber) Fra SK Sturm Graz. Foto: Randers FC