Af Kian Johansen, redaktør din Avis

Selv når skyerne hænger tungt over Randers, er det vigtigt at huske på, at der altid er et lyspunkt at finde, hvis vi leder efter det.

Ja, det er sandt, at der for tiden er møgsager i vores by, der vækker bekymring og kræver handling.

Fra jordskreddet ved Ølst, der har efterladt ødelæggelse og utryghed i dets kølvand, til de hjerteskærende rapporter om børn, der udsættes for mishandling i en daginstitution i Fussingø, og til de urolige og grænseoverskridende elever på Rismølleskolen.

Oven i det hele står vi over for en usikker fremtid for kommunens økonomi, der kræver svære beslutninger og omhyggelig planlægning. Og en masse kommunale bygninger, der knap nok kan holde vandet ude og beboerne inde.

Men midt i denne strøm af negative nyheder er der stadig lyspunkter at finde, hvis vi åbner øjnene for dem.

Det er i de små øjeblikke af samhørighed, hvor vi står sammen som fællesskab og støtter hinanden gennem modgang. Det er i de heltemodige handlinger fra vores lokale brandfolk, der risikerer deres liv for at redde andre, og i den usynlige men utrættelige indsats fra vores lærere, pædagoger, sygeplejersker, sosu-assistenter og plejepersonale, der arbejder hårdt for at skabe tryghed og trivsel for vores ældre, børn og familier. Og det er i vores evne til at rejse os igen, uanset hvor mange bump, skred og udfordringer bakken bringer os.

Så lad os bevare håbet og optimismen, selv når det virker, som om mørket har taget over. Lad os være stærke sammen og kæmpe for en bedre fremtid for vores by og vores fællesskab.

For selv i de mørkeste tider er der altid et lyspunkt at finde, hvis vi blot tør se efter det.

Et af dem, var da superligaholdet Randers FC vandt over Hvidovre IF og dermed skaffede den blot fjerde sejr i 18 kampe.

Vi er fra Randers – rend os. For vi kan godt!