Fra hobby til levevej: Troels Vikkelsø Lerke transformerer passionen for klassiske køretøjer til succesfuld virksomhed.

Af Lars Norman Thomsen, Jyllands-Postens Lokalaviser

Troels Vikkelsø Lerke, 33, har altid haft en kærlighed til klassiske biler og motorcykler med historie og charme.

»Stort set fra barnsben af, hvor jeg kørte scooter og deltog i træf og konkurrencer. Alle mine surt tjente penge gik til det,« fortæller Troels Vikkelsø Lerke.

Han er født og opvokset i Kolind, men bor i dag i Floes ved Randers.

Troels Vikkelsø Lerke kan præsentere en imponerende samling af klassiske køretøjer. Foto: Lars Norman Thomsen

Landet rigtigt

Classic Garage er Troels Vikkelsø Lerkes drømmescenarie.

Det tøver han ikke med at sige højt.

Han sælger klassiske køretøjer med 30, 40, 50 år eller mere på bagklappen.

Disse køretøjer, hver med deres unikke historie, er nøje udvalgt af ham selv og er klar til at komme ud på landevejen igen.

Virksomheden startede han allerede i januar 2023 i familiens private domicil, en firelænget nedlagt landejendom med fire tønder land i Floes i Randers Kommune, lige på kanten til Norddjurs.

»Her havde jeg indrettet en mandehule med seks biler, men det blev sgu’ lidt for trangt til sidst. Efter, at jeg havde annonceret på Facebook efter et lokale, måske hos en landmand, var det tilfældigheder, der gjorde, at jeg fik muligheden her i Industriparken i Allingåbro,« siger Troels Vikkelsø Lerke, der bor til leje i Industriparken 16.

Det er herfra han nu lever af at skaffe feinschmeckere det køretøj, de drømmer om, hvad enten det er i Danmark eller internationalt.

»Og hvis du har noget, du gerne vil sælge, kan jeg også assistere med enten at sælge det for dig på kommissionsbasis eller købe det direkte og derefter sælge det videre,« siger Troels Vikkelsø Lerke.

I Classic Garage har Troels Vikkelsø Lerke fundet sit rette element og sin passion.. Foto: Lars Norman Thomsen

Omfattende bilpark

Det er en imponerende samling af klassikere, som Troels Vikkelsø Lerke kan præsentere i den fine hal med ovenlys og hvide, nymalede vægge.

Her står gamle biler, som får hjertet til at slå ekstra hårdt hos entusiaster. Han er velbevandret i historien om samtlige, og glæden ved at fortælle nærmest lyser ud af ham.

Fiat 500, Opel Rekord C 1900, BMW Z3 Roadster, Jaguar E-Type Cabriolet, Audi A5 S-Tronic, Yamaha Raptor og Opel Kadett C Aero for blot at nævne nogle af mærkerne.

De kan være solgt allerede, når dette læses. Det vil fremgå af virksomhedens hjemmeside.

»Halvdelen af bilparken ejer jeg selv, mens resten sælger jeg for andre. Alt det du ser herinde er til salg. Den ældste bil er fra 1950’erne, den yngste fra 1991. Motorcyklerne er mine alle sammen.«

I årets første tre måneder har han solgt fem biler, og det er han fuldt ud tilfreds med.

»Sæson, når vi taler bilsalg, er fra 1. marts og til 1. oktober. Mit mål er er sælge 40 biler om året, så vil jeg være tilfreds.«

Fra barnsben har Troels Vikkelsø Lerke haft en passion for klassiske køretøjer, en interesse han har dyrket intenst. Foto: Lars Norman Thomsen

Ikke rig, men lykkelig

Troels Vikkelsø Lerke vægter meget, at det skal være hyggeligt at komme hos Classic Garage, og det gælder både for potentielle købere og sælgere.

Han har indrettet det store lokale med et ’slyngelhjørne’, hvor der kan nydes en kop kaffe eller vand og læses i et af de bilblade, som han har komplet fra 1969 og frem til 2020.

»Samlingen har jeg har fået af Henrik Nielsen fra Kolind, tidligere indehaver af HN Auto, og den har selvfølgelig fået sin egen reol,« fortæller han stolt.

Selv elsker han at pudse og polere. Samtlige biler i hallen kan man nærmest spejle sig i. De står ultraskarpe.

»Jeg kan sagtens bedømme en bil, når jeg får en tilbudt, og jeg kan også godt selv klare basale ting, når en bil skal klargøres. Mekaniker er jeg ikke, så her entrerer jeg med lokale specialister. Du får ikke en lift at se i min butik.«

Troels Vikkelsø Lerke er gift med Julie, der er uddannet sygeplejerske og har en lang fortid i Ryomgård.

Parret har sammen to børn på godt to og godt fire år.

»Jeg bliver ikke rig af at sælge gamle biler, men jeg bliver lykkeligere. Det er det her jeg vil, og jeg ser en lang fremtid i,« fastslår han.

Også om fem-ti år?

»Ja,« lyder det med overbevisning i stemmen.

»Jeg vil dog til den tid gerne have en hal mere og måske en ansat, men jeg skifter ikke hylde. Min drøm om at blive selvstændig, får jeg udlevet her, og det passer fortrinligt med familielivet, som både min kone og jeg vægter højt.«