Der er dog et men. En ting kan nemlig sætte en stopper for skøjtning i de kolde måneder.

AF CECILIE BISGAARD

Skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads er blevet sikret tre år mere.

I hvert fald godkendte politikerne i Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget på deres seneste møde at forlænge driftsaftalen om skøjtebanen, som er indgået med Underværket, med netop tre år.

For knap et år siden valgte det samme udvalg at forlænge aftalen med et enkelt år, da man gerne ville undersøge, hvordan ”klimaaftrykket fra skøjtebanen og kommunens økonomi i skøjtebanen kunne mindskes”.

På samme tid besluttede man, at skøjtebanen skulle renoveres, for det var nødvendigt, hvis den skulle klare sæsonen.

Og det var nok en god idé.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Skøjtebanens økonomi

I sæsonen 2024/2025 (og i de næste sæsoner) regner forvaltningen med, at skøjtebanen vil koste 723.000 kroner pr. sæson.
Opsætning og nedtagning af banen koster 230.000 kroner
Underværket får et driftstilskud på 243.000 kroner
Og så regner man med, at strøm årligt vil koste 250.000 kroner

Kilde: Randers Kommune

For som Din Avis tidligere har beskrevet, så satte skøjtebanen trods en lidt forkortet sæson rekord. Sæsonen åbnede godt to uger senere end planlagt på grund af problemer med de slanger, der skal køle isen.

”Banen har fortsat vist sig at tiltrække et stort antal brugere, og banen er samtidig med til at skabe et rum til aktivitet og bevægelse i Randers midtby i den kolde tid på året,” skrev den kommunale forvaltning blandt andet til politikerne, da de anbefalede at forlænge driftsaftalen med tre år.

Der kommer dog til at stå i aftalen, at hvis elpriserne igen stiger voldsomt, så kan man suspendere driftsaftalen og altså slukke for skøjtebanen.

I sæsonen 23/24 var der andre aktiviteter end bare almindelige skøjtning – der var for eksempel skøjtedisko. Arkivfoto: Jan Szwed