Danmarks næststørste naturpark med en kystlinje på 70 kilometer byder på oplevelser for hele familien. 

Markeder, caféhygge og mulighed for at prøve forskellige former for sejlads er blandt de mange aktiviteter til Fjordens Dag 26. maj.

»Mange aktører er gået sammen for at skabe gode oplevelser for dagens gæster, og det er i alt blevet til ni forskellige arrangementer i Naturpark Randers Fjord,« fortæller Randers Kommune i en pressemeddelelse.

De to største arrangementer finder sted ved Udbyhøj Lystbådehavn og Mellerup Færgested.

På Djurslandssiden har Kyst- og Fjordcenteret flere aktiviteter, og landsbyen Kare er gået sammen om at lave et traktørsted.

Flere af områdets mindre turistattraktioner tilbyder også gode oplevelser på Fjordens Dag. Det er dermed også oplagt at benytte sig af færgerne på tværs af fjorden på vej til og fra de mange arrangementer.

Randers Fjord Færgefart tilbyder gratis sejlads det meste af dagen på begge færger.

Flere nye ting på vej

I mere end 10 år har Randers og Norddjurs Kommuner arbejdet sammen med en lang række aktører i området om at udvikle naturparken. Først som pilotprojekt og senere som Naturpark Randers Fjord.

Området ved Randers Fjord blev indviet som naturpark i 2018, da Naturpark Randers Fjord for første gang fik sin certificering af Friluftrådet.

Ved årsskiftet til 2024 blev naturparken gencertificering og arbejdet med at udvikle området fortsætter i de kommende år. Her er der blandt andet fokus på fjordens bund-forhold og dyreliv. På land handler kommende initiativer om at udvikle stisystem og øge samarbejdet med de mange aktører, der står for at skabe gode oplevelser i naturparken.

Fjordens Dag er arrangeret af foreningen Fjordfolket i samarbejde med netop flere af disse aktører samt Randers og Norddjurs Kommuner.

Det samledes program finder du på naturparkens hjemmeside.

gs