Det sidste år har været så travl, at der ikke har været tid til at skrive. Det ender nemlig med at blive til tre udgivne bøger i to forskellige serier.

AF CECILIE BISGAARD

Tre bøger udgivet på et år.

Det har Lene Qvortrup Skov, der bor i det nordlige Randers, snart opnået. Så der har været fart på. Din Avis tog en snak med forfatteren, da hendes første bog udkom i august sidste år.

15. juni udkommer bogen ’Mellem håbefulde løgne’, der er en fortsættelse af ’Efter helteløse dage’, som hendes første bog hed. Derfor har vi fanget hende igen.

»Jeg vidste ikke, der ville komme en toer, da jeg havde færdigskrevet etteren. Man kan sagtens læse etteren og slutte der. Der er en feelgood-roman, så den ender godt, men det er en ret åben slutning, så der var potentiale til at gå dybere ind i historien,« siger hun.

Hun fik optaget ’Efter helteløse dage’ på det forlag, der i dag hedder Sweetheart Ink, i foråret 2022, og det var der, hun begyndte at skrive efterfølgeren.

»Jeg var nødt til at vide, hvad der så skete efter det sidste punktum. Jeg syntes ikke, historien var færdig, så jeg fortsatte. Jeg brugte tre timer på at skitsere historien, og så stod den bare soleklar for mig,« fortæller forfatteren.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser efterfølgeren til ‘Efter helteløse dage’ ud. ‘Mellem håbefulde løgne’ bliver udgivet i midten af juni.

100 procent hjemme

Det var på mange måder nemmere at skrive toeren, fortæller Lene Qvortrup Skov.

»Jeg var 100 procent mere hjemme i karaktererne. Jeg vidste nøjagtig, hvordan de vil reagere, alt efter hvad omstændighederne byder dem. Og samtidig kunne jeg udforske mere af Simones personlighed, og måske også vise noget mere styrke,« siger hun.

Simone er hovedpersonen i både ’Efter helteløse dage’ og ’Mellem håbefulde løgne’. Hun er en ung kvinde i 20’erne, der kæmper med sit selvværd, og hun tror ikke på, at hun har noget at tilbyde andre. I den første bog møder hun Lee, som hun udvikler sig sammen med og åbner sig op over for.

»Han rejser til Italien, og den første bog slutter med, at han tager kontakt til hende igen. I toeren tager hun så på sit livs rejse for at forfølge den her kærlighed. Hun kommer derned, og så sker der ting, som hun slet ikke havde regnet med. Der er nogle omstændigheder, han ikke har fortalt hende om, og Simone skal finde sig selv i det,« siger Lene Qvortrup Skov.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

BLÅ BOG: Lene Qvortrup Skov

42 år gammel
Født og opvokset i Vorup
I dag bosat i den nordlige del af Randers med sin mand Sune, som hun har fire børn med
Uddannet pædagog
Arbejder som pædagogfaglig leder på Østervangsskolen i Randers
Forfatter af bogen ’Efter helteløse dage’ og efterfølgeren ’Mellem håbefulde løgne’, der udkommer 15. juni
Derudover har Lene Qvortrup Skov skrevet en tredje bog, der udkommer til august, og så arbejder hun på sin fjerde roman, der bliver en efterfølger til den tredje

»Det kunne være øv«

På bagsiden af ’Mellem håbefulde løgne’ står der uddrag fra to anmeldelser. Og netop det med anmeldelser har været noget, som Lene Qvortrup Skov har skullet vænne sig til. For det kan være sårbart at sætte en historie fri i verden, når man selv er rigtig glad for den, og man har arbejdet længe på den.

»Det var angstprovokerende at udgive min første bog. Jeg havde sommerfugle i maven og følte alt muligt på én gang. Der er mange mennesker, der har været inde over bogen – både betalæsere og forlag – og det brugte jeg til at berolige mig selv. Så kunne det ikke være helt skidt,« siger hun.

Hun fortæller, at hun har fået meget positiv feedback på ’Efter helteløse dage’.

Artiklen fortsætter under billedet

‘Mellem håbefulde løgne’ er sendt i trykken, men forfatter Lene Qvortrup Skov har endnu ikke set sit første eksemplar. Foto: Cecilie Bisgaard

»Den blev taget virkelig godt imod. Men der var også nogle mindre gode anmeldelser. Det var ikke så sjovt, men det er en del af det,« siger hun og fortsætter:

»Det kunne godt være lidt øv, men det hjalp, at der var mange gode anmeldelser, og mit forlag sagde, at jeg skulle huske, at man ikke kan gøre alle tilfredse. Og jeg har altid sagt tak til dem, der ikke kunne lide bogen. Tak, fordi de læste den til ende. Tak, fordi de gav den en chance.«

Vokset som forfatter

Selvom det var nervepirrende at udgive den første bog – og at modtage sin første anmeldelser – så glæder Lene Qvortrup Skov sig rigtig meget til at slippe endnu en historie fri i verden.

»Jeg kan mærke, jeg er vokset som forfatter. Især sprogligt. Jeg er blevet skarpere i mine formuleringer. Jeg har fået en bedre fornemmelse for at skrue en historie sammen. Jeg har flere sidehistorier med, fordi jeg har fået et større overblik over historien, så jeg kan kaste mig ud på dybere vand,« siger hun og fortsætter:

»Men der er også nogle forventninger. Dem, der læser med, har nogle forventninger til, hvordan historien udfolder sig. Så må jeg se, om jeg kan indfri dem. Men jeg kommer nok til at skuffe nogen.«

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Udgivelse af ‘Mellem håbefulde løgne’

Bogen, der er en opfølger til ’Efter helteløse dage’, udkommer 15. juni på forlaget Sweetheart Ink
Udgivelsen markeres med en bogreception hos forlaget på dagen
Dagen efter – 16. juni – vil der være et signeringsevent hos Bog og Idé i Randers Storcenter.
Bogen udkommer også som e-bog og lydbog. Det er Lene Qvortrup Skov selv, der indtaler lydbogen

Norsk, italiensk og Palermo

’Mellem håbefulde løgne’ finder som sagt sted i Italien – nærmere bestemt i Palermo på Sicilien. Et sted, hvor Lene Qvortrup Skov aldrig selv har været.

»Jeg har brugt rigtig meget tid på at læse om Palermo. Jeg har været meget på Google Maps, og jeg har læst på turisthjemmesider, for det er vigtigt for mig, at omgivelserne spiller en rolle. Jeg har gjort det bedste, jeg kan, for at skabe den stemning, som jeg tænker, der er i Palermo. Og nu har jeg vildt meget lyst til at rejse dertil,« siger hun.

En anden ting, der har været vigtig for forfatteren, er autenticitet, når det kommer til det talte sprog.

»Hvis noget foregår på italiensk, så er det skrevet på italiensk. Hvis noget foregår på engelsk, så er det skrevet på engelsk. Der er også noget, der foregår på norsk, så jeg har både haft en italiensk og en norsk korrekturlæser på. Jeg har tænkt meget over, hvilke replikker skulle være på italiensk, så alle stadig kunne være med. Jeg har virkelig hygget mig med at jonglere ind og ud af sprogene,« fortæller hun.

Tre måneder til den næste

Som tidligere nævnt udgiver Lene Qvortrup Skov tre bøger på et år. Allerede to måneder efter ’Mellem håbefulde løgn’ udkommer endnu en bog. Titlen er stadig en hemmelighed, men hun fortæller, at det ikke er endnu en fortsættelse. Det er en helt ny – og anderledes – historie, som hun gerne vil fortælle.

»Den nye serie er lidt mindre sommer, sol og forelskelse. Temaerne er blevet mere voksne. Hovedpersonen føler ikke, hun fortjener at være lykkelig. Hun er fuld af selvbebrejdelse, og så kan det være svært at tage imod det, der er godt for en,« siger hun og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

Dyr spiller på den ene eller den anden måde en rolle i Lene Qvortrup Skovs bøger. Selv har hun hunden Flora, der har været en fast støtte i skriveprocessen. Foto: Cecilie Bisgaard

»Jeg glæder mig sindssygt til at udgive den bog. Tingene går bare op i en højere enhed, og jeg bliver helt opslugt, når jeg læser den, selvom jeg selv har skrevet den.«

Hun ved allerede nu, at det skal være en serie, for hun er gået i gang med at skrive fortsættelsen. Der er godt nok ikke blevet skrevet meget på den historie, siden den første bog blev udgivet. Så efter august skal hun i gang med den proces igen. Det betyder, at du først kan forvente at læse forfatterens fjerde bog på den anden side af sommerferien næste år.

Ingen andre hobbyer

Ved siden af sin forfattergerning har Lene Qvortrup Skov et fuldtidsarbejde som pædagogfaglig leder på Østervangsskolen i Randers.

»Man får tid til at udgive tre bøger på et år ved ikke at have andre hobbyer,« griner hun og fortsætter:

»Jeg har arbejdet med det mange aftener, og jeg har syntes, det var fedt, når jeg skulle arbejde med manuskript en hel weekend. Men jeg har også en familie og nogle børn, der heldigvis gerne vil være sammen med deres mor. Men det er nærmest også det eneste, der kan vælte mit forfatteri af pinden.«

Hun fortæller, at hun lige nu ikke har flere idéer til historier – men hun regner med, at det kommer, når hun har afsluttet den serie, hvor første bog udkommer til august.

»Det må ikke blive stressende at skrive bøger. Jeg har lyst til at skrive flere, og jeg bliver ved, så længe det er sjovt. Og det ville undre mig, hvis ikke jeg havde en historie mere i mig at fortælle, når jeg har udgivet bog nummer fire,« siger Lene Qvortrup Skov.