Tirsdag 21. maj klokken 10.00 udkom singlen “Mer hest”, der er et samarbejde mellem fanfraktionen HESTETIFO og superligaprofilen Björn “Hest” Kopplin. 

Med en ironisk og kærlig distance har fanfraktionen HESTETIFO udgivet en ny sang, som en hyldest til Superligaholdet Randers FC, den tyske anfører Björn Kopplin og med hentydning til Randers FC’s logo, nemlig hesten.

Sangens mantra, ”wir brauchen mer hest”, bygger bro mellem Björn Kopplins baggrund i Berlin og glæden ved at heste i Randers.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra fanfraktionen Hestetifo og Björn Kopplin.

HØR SANGEN HER

Fanfraktionen har udsendt følgende tekst, om projektet, der må betegnes som en hyldest til Randers FC. Og måske ikke mindst et forsøg på at give lidt gejst inden holdets sidste hjemmekamp på lørdag mod Vejle. Hvis Randers FC vinder kampen, er man sikret en playoffkamp, der kan føre Randers FC ud i Europa.

Teksten er i den grad skrevet finurligt og lidt heste-agtigt. Se om du kan fange detaljerne.

“Det er et track, der handler om, at vi har brug for endnu mere hest i hverdagen såvel som i weekenden”, udtaler Björn Kopplin, mens han vugger rytmisk fra side til side.

Sangens mantra, ”wir brauchen mer hest”, bygger bro mellem Björn Kopplins baggrund i Berlin og glæden ved at heste i Randers. ”Er det et fodboldkampråb eller handler den om livet mere generelt?”, spørger vi Björn Kopplin. “Hvem elsker ikke at heste og danse til noget god musik, når man har vundet en vigtig kamp?”, spørger Björn Kopplin retorisk tilbage mens han scroller ned gennem sin playliste navngivet ‘hestmusik’.

“Det er selvfølgelig fra Randers, sådan et track kommer, for det er i Randers, vi ved hvornår og hvordan man skal heste”, udtaler Randers FCs anfører, mens han giver ‘high five’ til en fan, der har fået trykket to ribben af at juble over en scoring.

Ifølge HESTETIFO var Björn ”Hest” Kopplin en fantastisk samarbejdsparter: ”Vi skulle bare skrive til ham, og så var han lynhurtigt med på at bidrage, og så skrev resten af sangen sig selv”, udtaler HESTETIFOs producer og fortsætter: ”Björn Kopplin har været i klubben i mange år, og ligesom vi har brug for mere hest, har vi også brug for meget mere af Björn ”Hest” Kopplin, og den kultur han bidrager med i klubben. Det ville vi gerne markere her i slutningen af sæsonen”.

“Vi håber på en god afslutning på sæsonen, så der bliver fodboldhest i hele byen”, siger Björn Kopplin insisterende. Han følger op: “Det er også spitze, at engagerede borgere i Randers vil starte en ny musikhestival – Blå Sol”.

“Det er et rigtigt hest-track, der nok skal få nogle hove ud på floor. Hvis man hører den i bilen, så slipper man Kopplingen lidt hurtigere, men man skal selvfølgelig køre ansvarligt”.

Den 35-årige Superligaprofil og musiker smiler til en baby i en klapvogn, slipper langsomt kopplingen og kører fra Storegade i god ro og orden. Da han er ude af syne, stiger han ud af sin bil, sætter sig op på en hest, en skimmel, og rider ud mod horisonten.