Ninna Langvad er sommerens første Randers-student fra Randers HF & VUC   

Torsdag eftermiddag kunne Ninna Langvad fejre en særlig milepæl, da hun afsluttede sin tyskeksamen med et 12-tal og dermed blev hun sommerens første student i Randers.

Det sidste fag på hendes HF-uddannelse har hun taget som fjernstudie, hvilket har givet hende mulighed for at arbejde og rejse sideløbende med studierne. Og det betød samtidig at hun med kun ét fag tilbage i 2024 blev sommerens første student fra Randers.

Med en udvidet HF-uddannelse i bagagen er Ninna nu klar til at søge videre ind på universitetet, fortæller Randers HF & VUC til Din Avis.

“Jeg er interesseret i alt, så det er lidt svært at beslutte sig for ét fag, men sandsynligvis vælger jeg lingvistik og kombinerer det muligvis med noget programmering senere hen” fortæller Ninna Langvad om sine fremtidsplaner.

Efter tyskeksamen stod rektor Lena Søllingvraa Lindblad klar til at fejre Ninna Langvad. Sammen hejste de skolens flag som traditionen foreskriver.

Ninna har sammensat sin uddannelse, både med almindelige daghold og fjernundervisning.

I det sidste halve år har hun særligt udnyttet enkeltfags fleksibilitet og hendes egne studiekompetencer til at kombinere studier med andre aktiviteter.

“Udover at tale med min lærer én gang om ugen online, gik jeg Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela, hvor jeg fik samtalet med rigtig mange tyske vandrere,” fortæller Ninna.

Den unikke oplevelse har ikke kun forbedret hendes tyskkundskaber, men også givet hende et internationalt perspektiv at bidrage med i online-undervisningen.

Ninna afsluttede sin studentereksamen med et exceptionelt højt gennemsnit. Alligevel er hun beskeden, når samtalen falder på præstationerne. “Det er gået ret fint,” siger hun ydmygt, men med et sigende glimt i øjet. Hendes flotte resultater er et resultat af hårdt arbejde og stort engagement i alle fag.

Mange studerende kan finde mundtlig tysk skræmmende, men Ninna har valgt at supplere sine studier med latinkurser for at forstå de dybere sammenhænge mellem sprog og grammatik. Hendes dedikation til at nørde sproglig sammenhæng viser en ekstraordinær interesse og forståelse for faget.

Med sin beslutsomhed og brede interessefelt er Ninna Langvad klar til at tage det næste skridt i sin akademiske rejse. Uanset hvilken vej hun vælger, er det tydeligt, at hun har potentialet til at nå langt. Hvordan skal studentereksamen fejres?

”Jeg har bedt om én uges fri” griner Ninna, men fortæller dog at hun selvfølgelig også skal fejre sig selv med en fest senere på sommeren.