Skaldyrsfestival på Slotspladsen afløses snart af grisefest og telt fyldt med stegte ål.

Der var fisk og skaldyr i rå mængder i forrige weekend, da Café Slotspladsen holdt Skaldyrsfestival på Slotspladsen.

Og det havde over 100 gæster smag for. Så der blev langet store fade med maden fra det ferske og salte hav rundt i teltet, mens vin og fadøl læskede ganerne.

Interessen på Facebook forud for arrangementet var overvældende. Mere end 2.000 havde tilkendegivet interesse for at deltage.

At dømme efter de store smil, så nød gæsterne den lidt usædvanlige oplevelser midt i flodbyen Randers.

Og selvom tanken er nærliggende at tro, at en tradition er født i Randers, der ligger ud til Gudenåen, så er det ikke tanken bag.

Det kunne jo blive ligesom de store skaldysrfestivaler i byerne langs Limfjorden, der trækker tusindvis af gæster til.

»Vi prøver noget alternativt for at lokke gæsterne til. Og for at gøre opmærksom på os selv og vise, at der er liv ved os og på Slotspladsen. Nu var det lige skaldyr vi serverede denne gang. Og måske gør vi det en gang mere. Men det er ikke tænkt som en ny tradition,« siger kok Lars Bruun, der assisterer indehaver Thomas Christensen.

Sidstnævnte overtog sidste år caféen på Slotspladsen og omdøbte den til Café Slotspladsen og er i gang med at omdanne værtshusets ry. For kokkene han har med ombord kan lave lidt af hvert. Og det er ikke kun smørrebrød og mormormad der kan laves i køkkenet.

Det er også for at vise, at du godt kan opholde dig på mere end halvdelen af Slotspladsen, selvom kommunens entreprenører kæmper med beton, ny belægning og masser af maskiner i den anden ende af pladsen.

Der kommer telt op igen.

»Vi holder grisefest 1. juni og vi har haft stegt ål på menuen tidligere. Til Mortens Aften er der andesteg,« oplyser Thomas Christensen.

Og fra 14. juni og en måned står den på storskærm og EM fodbold på slotspladsen, med plads til 200 personer.