Randers Kommunes grønne mad- og måltidsstrategi skræmmer ikke Eva Maria og Mia, der er ansvarlige i køkkenet i Børnehuset Mælkevejen i Randers.

Når der bliver serveret mad i Børnehuset Mælkevejen nær Vangdalen i Randers, er der lagt kærlighed i gryderne og tanker bag ernæringen. De ansvarlige i køkkenet, Eva Maria Marseen Vejlby og Mia Krog Andersen, brænder for at servere grønne, økologiske retter til institutionens cirka 120 børn, skriver Food Organisation of Denmark i en pressemeddelelse.

Retterne giver børnene læring om de grønne måltider. I køkkenet sørger de for at eksperimentere med bælgfrugter, måltidsrester og krydderier i nye sammensætninger, der alle giver velsmagende måltider. Alt sammen, mens de har opnået det økologiske guldmærke.

»Når vi planlægger ugens menu, elsker vi at tænke ud af boksen og kombinere smage og ingredienser, der ikke altid ligger lige til højrebenet. For eksempel har vi opfundet en rabarbergryde med kokosmælk og garam marsala, og så blander vi blendede hvide bønner i vores boller, og det er et hit blandt børnene,« fortæller Mia Krog Andersen, der er en af de to ansvarlige i køkkenet hos Børnehuset Mælkevejen, og fortsætter:

»Hos os går næring og velsmag hånd i hånd, og derfor sørger vi for, at vores børn får grønt og bælgfrugter, der mætter godt til en dag fyldt med leg og læring.«

De to køkkenansvarlige er fagligt stolte og nyder at finde på nye, spændende retter og mellemmåltider, der kan udvide horisonten for både børn og voksne. Børn er nemlig et publikum, der er nysgerrige på det, de får serveret, mens de ligeledes påvirker hinandens madmod under fællesmåltiderne.

Børnehuset Mælkevejen er blevet udvalgt som en del af Planteløftet, der skal inspirere andre offentlige køkkener til at øge brugen af økologiske planter på tallerkenen.

sra