Kok med Randers-rødder står bag restaurant, der ifølge akademi er den bedste i Danmark – og altså ottende bedst i verden.

Den danske restaurant Alchemist er netop kåret til verdens ottende bedste restaurant.

Der er sket ved en prisuddeling i Las Vegas i USA onsdag aften lokal tid. Det skriver Ritzau.

Alchemist ligger i København, og den bliver drevet af køkkenchef og medejer Rasmus Munk, der kommer fra Randers.

Der er dog tale om en mindre tilbagegang for restauranten, der har to Michelin-stjerner. Sidste år fik den nemlig en femteplads.

Det er World Best Restaurant Academy, der hvert år rangerer verdens bedste restauranter. Akademiet består af over 1.000 medlemmer, som er udvalgt på baggrund af deres kendskab til den internationale madscene. Mindst 25 procent af panelet udskiftes hvert år.

En tredjedel af dem er kokke og restaurantører, mens de andre to tredjedele udgøres af henholdsvis madskribenter og berejste gastronomer.

Hver dommer kan afgive ti stemmer på restauranter, som vedkommende har besøgt mindst én gang i løbet af de seneste 18 måneder. Kloden er inddelt i 27 regioner, og dommerne må maksimalt stemme på syv restauranter i deres egen region.

Bedst i Barcelona

Desuden er den danske restaurant Kadeau med på listen over såkaldte ‘boblere’, der er restauranter, der ligger mellem nummer 51 og 100. I år har Kadeau avanceret sig fra plads nummer 91 til 54 på listen.

Den danske restaurant Jordnær i Gentofte er dog forsvundet fra listen. Sidste år var restauranten nummer 57. I år er den ikke at finde nogen steder.

Det er Disfrutar, der ligger i Barcelona, der er kåret til den bedste restaurant overhovedet i 2024.

Ved prisuddelingen i 2023 kom restauranten ind på andenpladsen, og var den bedste restaurant i hele Europa. Den europæiske titel beholder restauranten af gode grunde også dette år med kåringen som verdens bedste.

ceb