Randers Kommune undersøger i uge 24 bæreevnen på vejene i Randers Midtby

Opholder du dig i Randers midtby tirsdag, onsdag eller torsdag i denne uge (11. til 13. juni) vil du sandsynligvis høre mere støj end normalt.

I hvert fald hvis du er i nærheden af den målebil, der disse dage undersøger bæreevnen på vejene i midtbyen for Randers Kommune.

For at undersøge, hvad vejene kan holde til, vil målebilen tabe et 500 kilo tungt lod for hver 25 meter på vejene. Og det vil både medføre støj og mindre rystelser i jorden.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Målebilen vil langsomt køre rundt i midtbyen, og det vil støje lokalt, når loddet rammer asfalten for hver 25 meter. Vi forventer dog, at målebilen kun skal køre én gang på hver vejstrækning, så der vil ikke være støj i længere perioder,« siger Magnus Vilstrup Andersen, der er sektionsleder i Veje og Trafik, i pressemeddelelsen.

Skader skal undgås

Randers Kommune får undersøgt belægningernes bæreevne for at blive klogere på, hvad vejene kan holde til.

Den viden vil blive brugt, så skader på belægningen så vidt muligt kan undgås – for eksempel når kommunen skal give tilladelse til, hvor særligt tunge køretøjer må køre i forbindelse med renoveringer eller andet arbejde i midtbyen.

Randers Kommune forventer ikke at arbejdet udgør nogen risiko for skader på eksisterende bebyggelse, da de rystelser, der kommer, vil være langt mindre end, hvis der for eksempel bliver lagt ny asfalt.

Af forsigtighedshensyn er det dog besluttet ikke at foretage målinger umiddelbart ud for fredede bygninger.