Randers FC’s fremtid afklares og offentliggøres i denne uge
 
Hvad sker der i og med Randers FC? Køber udenlandske investorer sig til magten i den randrusianske fodboldoverbygning?
Det – og forhåbentlig meget andet – vil blive afgjort og offentliggjort i denne uge. Repræsentanter fra et engelsk-amerikansk konsortium var på plads, da Randers FC i lørdags vandt 1-0 hjemme over FC Nordsjælland, og så vidt avisen erfarer, er det kun detaljer, der skiller parterne fra at handle.
Moderklubberne – Freja, Vorup FB, Dronningborg, Kristrup og Hornbæk SF- er snakket på plads. Ingen af klubberne tør tage risikoen for, at salget af Randers FC ikke bliver til noget.
Freja forsøgte at trumfe igennem, at Randers FC efter nytår under nye ejere skulle hedde Randers Freja FC, spille i de blå/hvid-stribede Freja-trøjer og med Freja-logo, men det krav er frafaldet. Det skabte ellers rav i gaden hos de andre moderklubber…
 
Hvad vil investorerne?
 
Der snakkes meget om, hvad fremtiden kan/vil bringe.
Ikke meget er sluppet ud om, hvad investorerne reelt vil bortset fra at bruge 10-15 mio kroner årligt på et fodboldakademi, der skal være Skandinaviens bedste.
Store og flotte ord, men det ville være dejligt med noget konkret om, hvilke sportslige planer de nye ejere har med Randers FC’s ligamandskab.
Der er snakket om Randers FC som dansk mester i fodbold, men de guldmedaljer kommer ikke bare ved at investere mange millioner i talentarbejde….
Derfor kunne det være spændende at vide, om der er af de nye ejere er afsat penge til indkøb i det kommende ttransfervindue.
Mens der snakkes og forhandles i mødelokalerne, har Randers FC-spillerne tabt 2-3 på udebane mod AaB, der scorede sejrsmålet fem sekunder før tid i seks minutters overtid efter to gange Randers FC.
I lørdags startede polakken Piotr Parzyszek inde for første gang i Randers FC, og det udnyttede han til at score kampens enlige mål, der gav tre point efter en kamp, hvor polakken brændte flere oplagte chancer – en kamp, hvor Randers FC atter havde muligheder nok til at score mere og lukke kampen, men også en kamp, hvor nordsjællænderne kunne have fået point med hjem bl.a. via to afslutninger på overliggeren.
Nu mangler kun én kamp i år – lørdag ude mod bundproppen Hobro IK. Med sejr i Hobro er Randers FC sikker på at overvintre i den bedste halvdel.
Og så venter man derefter kun på 2016.
Hvad skal der ske?
Kommer træner Colin Todd tilbage efter jule- og nytårsferie? Han er tidligere – da Randers FC hentede John Faxe Jensen – returneret til England i utide. Randers FC ville dengang have Faxe til at starte allerede i januar 2009 og ikke som aftalt efter sommerpausen 2009.
Faxe startede i januar og blev i Randers FC til oktober, hvor han fik en fyreseddel.
Ove Christensen kom til og startede en historisk redningsaktion, der aldrig vil blive glemt i dansk fodbold…